N12
פרסומת

התקדמות בדרך לחיסון בבריטניה: הניסוי הראשון בבני אדם עבר בהצלחה ‎

חוקרים מאוניברסיטת אוקספורד הודיעו שהם נמצאים בשלב המתקדם ביותר מכל החיסונים נגד הקורונה וכי השלב הראשון של הניסוי בבני אדם – עבר בהצלחה רבה • על פי תוצאות המחקר, החיסון לא רק מספק הגנה נגד הנגיף, אלא גם מעלה את עוצמת המערכת החיסונית • במקביל, במקום אחר בבריטניה, נוסתה תרופה חדשה שעשויה להקל על מי שכבר נדבק בנגיף • כל הפרטים‎

אלעד שמחיוף
פורסם:
חיסון לקורונה, אילוסטרציה
צילום: רויטרס
הקישור הועתק

פריצת דרך בחיסון לקורונה: באוניברסיטת אוקספורד בבריטניה פורסמו היום (שני) נתונים רשמיים על השלב הראשון של ניסוי החיסון בבני אדם. החוקרים הודיעו כי הניסוי עבר בהצלחה. החיסון החדש נוסה על 1,077 מתנדבים בגילאים 18-55 וכולם הראו עלייה במערכת החיסונית – גם בנוגדנים וגם ברמת החסינות התאית. בשורה נוספת שיצאה מהניסוי היא שלחיסון אין תופעות לוואי חריגות במיוחד.

בניסוי, שפרטיו פורסמו בכתב העת הרפואי The Lancet, התוצאות על המתנדבים שחוסנו היו טובות. לצד פרסום הנתונים, באוניברסיטת אוקספורד כבר המשיכו בניסוי וכעת עם נמצאים בעיצומם של שלבים 2 ו-3. בשלבי הניסוי הבאים החיסון יינתן לקבוצות הרבה יותר גדולות של מתנדבים, ובאוקספורד משערים שהחיסון יהיה מוכן עד דצמבר 2020.

חיסון, מעבדה
אילוסטרציה | אילוסטרציה: JHDT Productions, shutterstock

תופעות הלוואי שהופיעו אצל המטופלים שחוסנו היו בעיקר עייפות וכאבי ראש. היו עוד תופעות אחרות שכללו כאבים במיקום ההזרקה, כאבי שרירים, צמרמורות וחום – אך אלו הופיעו מעט פעמים במספר קטן במיוחד של ניסיינים. פרופ' אדריאן היל, חוקר בכיר באוניברסיטת אוקספורד, אמר כי  התגובה החיסונית החזקה פירושה שהחיסון עשוי לספק הגנה מפני הנגיף אך הוא הדגיש: "שום דבר לא מובטח". לדבריו, המדענים מקווים להתחיל בניסויים בבני אדם בארצות הברית בשבועות הקרובים.

בנוסף, באוניברסיטת סאות'המפטון נבדקה תרופה מוכרת שניתנת בדרך כלל לחולי אסטמה, לאנשים שסובלים ממחלות נשימה אחרות ולעיתים גם לחולי שפעת במצב קשה. לא היה ברור האם התרופה הזו עוזרת לחולי קורונה והחוקרים מהאוניברסיטה בחנו אותה על 220 חולים. חצי מהם קיבלו את הטיפול וחצי קיבלו את הטיפול דמה.

חיסון קורונה, הקורונה בעולם, חיסון, חיסון לקורונה
חיסון קורונה, הקורונה בעולם, חיסון, חיסון לקורונה | צילום: רויטרס_
פרסומת

על פי תוצאות המחקר, חולים שקיבלו את טיפול הדמה, היו בסיכון מוגבר של 79% להידרדר למצב קשה. ‎החולים שכן קיבלו את הטיפול התרופתי הראו שהיא מונעת הידרדרות והופך את הקורונה למחלה קלה יותר. התרופה עוזרת לגוף בעיקר להתמודד עם המחלה בכל מה שקשור למערכת הנשימה והריאות – אך אין עדיין קביעה חד משמעית ליעילות שלה.