בזמן שבאירופה נרשמת האטה מסוימת בתחלואה, בארה"ב ובבריטניה נערכים לשיא ההתפשטות בתוך שבוע. ביממה האחרונה מתו בארה"ב 1,200 בני אדם ובכך עלה מניין המתים ליותר מ-9,600 - כמחציתם במדינת ניו יורק. טראמפ ביקש לשמור על אופטימיות: "רואים את האור בקצה המנהרה". מניין חולי הקורונה בארה"ב עומד כעת על 336 אלף בני אדם - יותר מרבע מכלל מקרי הקורונה בעולם. במקביל, בבריטניה נערכים להחרפה במצב כבר בשבוע הקרוב וחוששים שהנגיף יקבל "זריקת עידוד" בחסות מזג האוויר.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

חלק ממושלי המדינות קראו להטיל סגר כלל לאומי, אך הנשיא טראמפ מתנגד לכך בשלב זה. במדינות פנסילבניה וקולורדו, וכן בוושינגטון הבירה, נרשמה עלייה במספר המתים. על פי ההערכות בתוך מספר ימים יגיע רגע השיא של ההתפרצות. הרופא הראשי של הבית הלבן הזהיר מפני "הפרל הארבור של הקורונה בארצות הברית".

אך למרות ניסיונות הבלימה, בחלק מהמדינות ברחבי ארצות הברית אין הנחיה כללית לתושבים להישאר בבתים. יש אמנם הגבלה על התכנסויות, אך קיימת החרגה של מקומות תפילה. המומחים מזהירים מפני ההתפרצות, בין היתר בשל טיסות הפנים – שעדיין מתקיימות, מאפשרות תנועה חופשית בין המדינות ומקשות על המאמצים.

לונדון ריקה (צילום: AP)
לונדון ריקה | צילום: AP

האמריקנים קיבלו המלצה גורפת להסתובב עם מסיכות, אך בניו יורק מוכת הקורונה אין מספיק כאלה לכל התושבים. לשם כך, הסינים נרתמו לעזרה ולצד המסכות - שלחו כ-1,000 מכונות הנשמה לניו יורק במטרה לסייע במיגור הנגיף.

במסיבת עיתונאים שנערכה הלילה פנה הנשיא טראמפ לאומה האמריקנית וביקש לחזק את ידי האזרחים בצל המשבר שפוקד את ארצות הברית בשבועות האחרונים. "היום כל פטריוט אמריקני מרגיש הזדהות עם תושבי ניו יורק וניו ג'רזי", אמר טראמפ לאחר שביממה האחרונה נרשמה לראשונה האטה במספר המתים בעיר ניו יורק. "אזורים אלו אכן הפכו לאזורים 'חמים', אבל דברים טובים קורים", אמר.

קורונה בניו יורק, ארה"ב. מפנים את הגופות (צילום: John Minchillo, ap)
קורונה בברוקלין | צילום: John Minchillo, ap

לדברי טראמפ, מגמת הירידה שנרשמה עשויה להעיד על תחילתה של מגמת ירידה כללית במוקדי ההתפרצות, אך ניתן יהיה להעיד על כך רק לאחר ההתפתחויות בימים הקרובים. "זו הירידה הראשונה באזורים האלו עד עכשיו, אולי זה מבשר על ירידה", אמר. הנשיא איחל בנאומו החלמה מהירה לראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון, שפונה הלילה בבית החולים לאחר שמצבו התדרדר.

בבריטניה קיים חשש כבד מהחרפה במצב כבר בשבוע הקרוב. המדינה, שעל פי ההערכות נמצאת כשבועיים מאחורי איטליה ברמת ההתפשטות של הנגיף, חוששת שהנגיף יקבל "זריקת עידוד" בחסות מזג האוויר. הימים הקרובים צפויים להיות נוחים, מה שעלול לרופף את המשמעת הציבורית. מומחים מעריכים כי שיא ההתפרצות יגיע ב-12 באפריל.