אוסטריה מפרסמת היום (שני) את הצעדים שהחליטה לפעול על פיהם, בכדי להוציא את עצמה מהמשבר הכלכלי שנקלעה אליו, כמו שאר מדינות העולם. בברוקלין שבניו יורק מסתמן שלא הפנימו את כללי הבידוד כשנצפתה שם לוויה המונית. מניין המתים בספרד בירידה שמשרה אופטימיות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

אוסטריה הייתה לאחד ממוקדי ההתפשטות של הקורונה לשאר מדינות אירופה, לאחר שבאתר הסקי "אישגל" התגלו מקרי הידבקות. הנופשים שהיו באתר העבירו את הנגיף בין היתר גם לגרמניה ואיסלנד. עם זאת, אוסטריה כבר מתכננת את החזרה לשגרה כשנכון להיום יש מעל 12 אלף מקרי הדבקה ו-220 מקרי מוות.

היום באוסטריה קיימת חובה לחבוש מסכה/כיסוי אף ופה בחנויות. בשלב הראשון הממשלה האוסטרית תורה ב-14,4 על פתיחת חנויות לא חיונית עד 400 מ"ר, כך שיהיה קונה אחד על כל 20 מ"ר. ב-1.5 ייפתחו כל החנויות, הקניונים והמספרות. באמצע מאי יורו על פתיחת מסעדות ומלונות ובסוף יוני יינתנו היתרים לערוך אירועים.

ניו יורק נטושה במשבר הקורונה (צילום: reuters)
ניו יורק נטושה אבל עדיין אזרחים לא הפנימו עד הסוף | צילום: reuters

בניגוד לאוסטריה, ארה"ב חווה רק את תחילת ההתפשטות של הנגיף במדינה כשבזמן קצר יחסית מספר הנדבקים עלה משמעותית והגיע כעת ל-350 אלף עם 10,327 מתים. בניו יורק רואים התפרצות בשכונת ברוקלין, שם לקח זמן עד שהאזרחים הפנימו את המשמעות של הבידוד החברתי. תמונות מלוויה המונית שנערכה בניו יורק עוררו הדים והמשטרה הייתה צריכה להתערב כדי לפזר את האירוע.

בבריטניה ראש הממשלה שנדבק בקורונה, בוריס ג'ונסון, הועבר לבית חולים לבדיקות אמש, אחרי עשרה ימים שהתסמינים שלו לא עברו. ג'ונסון סבל מחום גבוה ושיעול, אולם היום, לא מגדירים את התסמינים שלו כקלים אלא כעקביים. במקביל, ג'ונסון ממשיך לנהל את המשבר הלאומי מבית החולים אבל יש קולות במפלגה השמרנית שטוענים כי יש לנהל את המשבר הזה באופן אחר. 

בספרד יש אופטימיות זהירה לאחר שמניין המתים היומי קטן באופן יחסי ועמד ביממה האחרונה על 528. מספר הקורבנות במדינה הגיע ל-13,169 עם 135 אלף נדבקים. באיטליה מספר הנדבקים אמנם קטן במעט (132 אלף) אך מספר המתים גבוה הרבה יותר ועומד על 16,523 כשביממה האחרונה מתו 636 בני אדם.