נגיף הקורונה מתפשט כבר יותר מחודשיים, ובעולם גובר החשש כי אמצעי המניעה הקשוחי שנוקטת סין לא יעילים מספיק לעצירת התפשטות הנגיף. כמה ערים גדולות נמצאות בהסגר כבר קרוב לחודש. ביום שבת האחרון, הרשויות בבייג'ינג הורו על בידוד של 14 ימים לכל המטיילים שחוזרים לאותן ערים בסין – וכל מי שמפר את הבידוד בו הוא נמצא חשוף לעונשים על פי חוק. ועדיין חשוב להזכיר - המצב מחוץ לסין יחסית טוב מאוד ולא הייתה התפרצות המונית. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בתוך כך הרשויות בסין דיווחו הלילה (בין ראשון לשני) כי התגלו 1,933 נדבקים חדשים בקורונה ו-100 בני אדם מתו מהווירוס במחוז חוביי, רק ביממה האחרונה. לפי הדיווחים, בסך הכול 1,770 בני אדם מתו מהנגיף ומספר הנדבקים עלה ל-70,548 בני אדם.

כתוצאה מהתפשטות הנגיף, גם בישראל הרחיבו את ההנחיות ונוסף על החוזרים מסין, גם מי שחוזר מתאילנד, סינגפור, הונג קונג ומקאו - יתבקש להישאר בבידוד בבית במשך שבועיים‎. ההנחיה הנוכחית לחוזרים עם תסמינים של מחלה כלשהי מהמדינות הללו שאינן סין, היא ללכת להיבדק אצל רופא ולא להיות במגע עם אנשים, וכן לעדכן את אחד מבתי החולים על עצם הביקור באותן מדינות שאליהן התפשט הנגיף.

לאחר הרחבת ההנחיות, החלו לתהות בחברת התעופה אל על כיצד לנהוג בנוגע לצוותי האוויר של החברה, אם ייאלצו להיכנס לבידוד עם שובם מתאילנד. על פי ההבנות שהתקבלו בין החברה למשרד הבריאות -  אותם צוותי אוויר יהיו בתנאים מוגנים ויצטרכו לשהות סמוך לנמל התעופה.

קורונה, מפה (צילום: gisanddata.maps.arcgis)
מפת התפשטות הקורונה | צילום: gisanddata.maps.arcgis


בנוסף, אסור יהיה לחברי צוותי האוויר אסור יהיה להתערות עם האוכלוסייה המקומית - והם יחויבו לשמור על תנאי היגיינה קפדניים ביותר. רק לאחר מכן ואם אף אחד מהם לא יראה סממנים של חום או חולי כלשהו הם יוכלו לשוב לטיסות ולחזור לארץ. 

בתוך כך, ישראלים רבים ממשיכים לשהות בהסגר על "ספינת הקורונה" השוכנת לחופי יפן. חברות ביטוחי הנסיעות לחו"ל "פספורטקארד", "מגדל" ו"כלל ביטוח" הודיעו שיוציאו מטוס ליפן בשביל לחלץ את אותם ישראלים. המטוס נמצא כרגע בטורקיה, וייצא לדרכו לאחר אישור כלל הגורמים הממונים בממשלת ישראל. על המטוס יעלו כל הישראלים שלא אובחנו כנשאי נגיף הקורונה ובהתאם להנחיית משרד החוץ ומשרד הבריאות. מנכ"ל "פספורטקארד" הביע תקווה "שהנוסעים יבלו כבר את השבת הקרובה בישראל".

קורונה אל על (עיבוד: יונתן זינדל, פלאש/90 )
קורונה אל על | עיבוד: יונתן זינדל, פלאש/90

במקביל, נסע פרופ' איתמר גרוטו, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, ליפן כדי לעמוד מקרוב על מצבם של הישראלים הנמצאים בספינה. הוא סיפר כי הישראלים שהיו על "ספינת הקורונה" ונמצאו נגועים בנגיף "מאושפזים כרגע בבידוד בבית החולים האמריקני. הם נמצאים בהשגחה, עברו בדיקות ראשוניות, ובסך הכול הם מרגישים טוב. עוד סיפר כי מחר יבדוק את מצבם מקרוב וידבר עם הצוות המטפל". 

ספינת הקורונה (צילום: רויטרס_)
ספינת הקורונה | צילום: רויטרס_

בנוגע להסעת הישראלים לארץ הסביר המשנה למנכ"ל משרד הבריאות: "צריך לארגן, ברגע שיישלל שיש להם הנגיף - אפשר יהיה לשכור את הרכב ולהסיע אותם. אני מניח שדרך התעבורה תהיה באמצעות טיסה ישירה לישראל, זה ימומן בדרך מסוימת, או באמצעות חברות הביטוח או בדרך אחרת - אבל הטיסה תהיה ישירה". 

פרופ' גרוטו נשמע אופטימי בנוגע להמשך התפשטות הנגיף הסיני: "ככל שעובר הזמן רמת הדאגה דווקא יורדת, כי אנחנו לא רואים מוקדים של התפשטות במקום אחר. כשהיו לנו מגפות קודמות, כמו סארס או שפעת החזירים, בזמן הזה במקביל כבר היו מספר מוקדים ולא מוקד אחד ממוקד". לגבי קבוצות הסיכון הסביר: "ברור לנו כעת שילדים פחות או יותר מוגנים; הם כמעט לא נפגעים ועיקר התחלואה נמצאת במבוגרים - אנחנו צריכים לאפיין את קבוצות הסיכון האלה גם בהמשך".