כולם בסירה אחת: מאוסטרליה ועד ארה"ב - העולם כולו מתמודד עם נגיף אחד בלתי נראה. באיטליה מספר המתים הולך וגדל, ואחריה עוד ועוד מדינות מצטרפות למעגל ההסגר. איך השתנה העולם, לאן זה עוד עלול להוביל ואיפה ישראל ביחס לעולם? שליחתנו לארה"ב יונה לייבזון ושליחנו לאירופה אלעד שמחיוף ענו על השאלות שלכם.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הקורונה משתוללת ברחבי העולם כשמוקד מרכזי שלה הוא בארצות הברית ובייחוד בניו יורק ואחד המוקדים האחרים הוא בריטניה, שם עולים המספרים בקצב מדאיג. האם מדיניות חיסון העדר הייתה טעות ומה יעשה המשבר למערכת הבריאות האמריקנית? התשובות המלאות

אלעד שמחיוף: "בוריס ג'ונסון נבהל מהמספרים ושינה מדיניות"

מה חושבים בריטים על ההנחיות החדשות?

אנשים פה מבולבלים כי הנחיות לא היו מספיק ברורות. בוריס ג'ונסון התחיל בדרך אחת ואז בבת אחת עבר למדיניות אחרת. אבל משמעותית יש הרבה פחות אנשים ברחובות. אנשים כן הולכים לעבודה ומרכז החיים עדיין עובד. יש כאן חשש בקרב האזרחים וזה בגלל המדיניות שהונהגה עד היום.

לבריטניה הייתה מדיניות של חיסון עדר. האם המדיניות הייתה שגויה?

דיברנו לא מעט על המודל של בריטניה. גם אלה שלא מסכימים איתו אומרים שיש רציונל מאחוריו. בסוף כל מדינות העולם יצטרכו להתמודד עם הסוגיה הזאת. ברור שגם אם נשים את כולם בעוצר למשך שנה, עדיין לא סיימנו עם הנגיף שיכול לחזור פעם נוספת. המטרה היא חסינות עדר בסופו של דבר.

בוריס ג'ונסון טען כל הזמן שהוא הולך עם מדיניות המדענים והרופאים. אבל הוא נבהל מהמספרים. הגרף מראה שאם הוא לא היה משנה מדיניות אז הם היו יכולים להגיע לרבע מיליון מתים. האופן שבו המשבר זה נוהל הוא טעות. לא הכינו את הציבור כמו שצריך וזה מה שעלול להוביל את המגפה להתפשט.

יונה לייבזון: "זה מרוץ חימוש והמפסיד ישלם בחיי אדם"

מה שיתוף הפעולה בין המדינות בארה"ב?

למושלים יש המון סמכות ומה שהתחיל בימים האחרונים זה פשוט מרוץ חימוש בין המדינות. ארה"ב יודעת לייצר הרבה מאוד בעצמה וכל מושל מנסה להשיג את הציוד הכי טוב ובכמות הכי גדולה למדינה שלו.

אבל גם הם צריכים את הממשל הפדרלי כדי להפעיל את הסמכויות שיש לנשיא. למשל הכרה באזור אסון או לבניית בתי חולים. הוא גם אחראי להביא את המשמר הלאומי. הממשל יצטרך להכריע בין המדינות ומי יקבל את המשאבים. מי שמפסיד במרוץ, זה יעלה לו בחיי אדם.

האם הקורונה תשנה את היחס של האמריקנים למערכת הבריאות?

תהיה למצב השפעה, השאלה איזה. זה כמובן נוגע גם למרוץ לנשיאות. תלוי מי יעמוד מול טראמפ. אין כאן מערכת בריאות ציבורית כמו בארץ. פה כל אחד יכול ללכת לרופא אבל זה עולה אלפי דולרים, אלא אם יש ביטוח בריאות. הגישה של רבים תשתנה, יש הבנה שהבריאות שלי לא תלויה רק בי. יש תלות אחד בשני. מנגוד, אתה רואה את סגן מושל טקסס אומר שסבא וסבתא היו רוצים להקריב את עצמם בשביל הכלכלה של המדינה.