המלכה אישרה סופית: הברקזיט - עוד 8 ימים
לא רק ה"מגזיט": בצל הסערה בבית המלוכה, המלכה אליזבת' אישרה סופית את הפרישה של ארצה מהאיחוד האירופי. המהלך התקדימי ייצא לפועל בלילה האחרון של חודש ינואר - ובממלכה נערכים להשלכות


עכישו זה רשמי - בריטניה "מתגרשת" מהאיחוד האירופי: המלכה אליזבת' העניקה היום (חמישי) את החותם המלכותי לעסקת הפרישה של בריטניה מהאיחוד. המלכה אישרה את עסקת הברקזיט שגיבש ראש הממשלה בוריס ג'ונסון - הסכם שהפך לחוק הברקזיט.
השבוע גם הפרלמנט אישר סופית את הפרישה, כשלוש וחצי שנים לאחר משאל העם שבו קבעו הבריטים כי ברצונם לצאת מהאיחוד האירופי. לאחר שההסכם נכנס לספר החוקים, המשמעות היא שבריטניה תצא מהאיחוד בסוף החודש - ב-31 בינואר בלילה. הנהגת האיחוד בבריסל נדרשת כעת למספר צעדים פורמליים על מנת לאשר את ההסכם לפי הדין הבינלאומי.

המהלך התקדימי והשנוי במחלוקת יוצא לפועל לאחר מאמצים רבים מצד הנהגת בריטניה. ג'ונסון, שנכנס לתפקידו בחודשים האחרונים, הבטיח לקדם את ההסכם בהקדם האפשרי: הוא נאלץ לבקש באוקטובר דחייה – אך הבטיח כי מדובר בפעם האחרונה.
בממלכה חוששים ממחסור במזון, בדלק ובתרופות בעקבות העזיבה: הדאגה מפני ההשלכות החמורות הובילו לבחירות בזק. לאחר ניצחונו הסוחף של ג'ונסון בבחירות לפני כחודש, הוא הצליח לאשר בפרלמנט את ההסכם שגיבש עם האיחוד האירופי – בזכות הרוב שגיבש.
