נשיא צרפת עמנואל מקרון אובחן כחיובי לנגיף הקורונה לאחר שפיתח תסמינים קלים – כך נמסר היום (חמישי) מארמון האליזה. מקרון ישהה בבידוד למשך שבעה ימים וימשיך לבצע את עבודתו מרחוק. לפי שעה, לא ברור כיצד נדבק מקרון וכל נסיעותיו בוטלו. גם ראש ממשלת צרפת ז'אן קסטקס וראש ממשלת ספרד פדרו סנצ'ז נכנסו לבידוד לאחר שנפגשו עם מקרון.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"נשיא צרפת אובחן היום כחיובי לקורונה", נכתב בהודעת לשכתו של מקרון. "האבחון נעשה בעקבות בדיקת PCR שבוצעה עם הופעת התסמינים הראשונים. הנשיא ייכנס לבידוד למשך שבעה ימים וימשיך לבצע את עבודתו מרחוק".

למקרון היה שבוע עמוס בימים שקדמו לאבחונו כחולה בקורונה. שלשום הוא נפגש עם כמה אנשים, ביניהם נשיא הוועד הבין-לאומי של הצלב האדום פיטר מאורר, ורק אתמול נפגש עם ראש ממשלת פורטוגל אנטוניו קושטה והשתתף בישיבת הממשלה. לפי סוכנות הידיעות AP, מקרון השתתף בשבוע שעבר בכינוס ראשי האיחוד האירופי בבריסל. בשלב זה לא ברור כמה ימים אחורה תלך החקירה האפידמיולוגית ומתי נדבק מקרון.

אנגלה מרקל ועמנואל מקרון בפסגת האיחוד האירופי (צילום: רויטרס_)
מקרון בפסגת האיחוד האירופי | צילום: רויטרס_

בשבוע שעבר הכריזו הרשויות בצרפת על הטלת סגר לילי – הגבלה שנכנסה לתוקף ביום שלישי האחרון. לאחר הסגר שהוכרז במדינה בסוף אוקטובר, הממשלה התנתה את ההקלה בהגבלות בירידה של מספר הנדבקים מתחת ל-5,000 ביום. אולם הנתון ממשיך להיות גבוה, ורק ביממה האחרונה אובחנו במדינה 17,615 נדבקים חדשים לעומת 11,532 ביממה שלפני כן.

בעקבות כך, הונחו התושבים במדינה להישאר בבתיהם החל מ-20:00 בערב ועד 06:00. "עדיין לא הגענו לסיומו של הגל השני ולא נגיע ליעדים שהצבנו עד לאמצע דצמבר", הכריז ראש הממשלה ז'אן קסטקס. "אסור שיירדו חומות ההגנה שלנו מבחינת ההדבקה. עלינו להישאר ממוקדים, להקפיד בשבועות הקרובים ולעמוד על המשמר מבחינת ההנחיות".

צרפת, קורונה (צילום: getty images)
קורונה בצרפת | צילום: getty images

לנשיא צרפת קדמו כמה מנהיגי מדינות שנדבקו בנגיף, בהם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון ונשיא ברזיל ז'איר בולוסונארו. ב-1 באוקטובר הודיע טראמפ בחשבון הטוויטר שלו כי הוא ואשתו מלניה נדבקו בקורונה. למוחרת הוא קיבל טיפול ניסיוני ופונה לבית החולים הצבאי המרכז הרפואי הצבאי הלאומי וולטר ריד.

ארבעה ימים מאוחר יותר, כשהוא עדיין חולה ועלול לסכן את כל סביבתו הקרובה, טראמפ הסיר את המסכה מפניו כששב לבית הלבן לטובת צילומים על המרפסת. לפני שחרורו וגם אחריו, קרא הנשיא לציבור האמריקני: "אל תפחדו ממגפת הקורונה ואל תתנו לה לשלוט בחייכם - יש לנו את התרופות הטובות בעולם".

הנשיא טראמפ מפונה לבית החולים הצבאי (צילום: רויטרס)
טראמפ מפונה לביה"ח הצבאי וולטר ריד לאחר הידבקותו | צילום: רויטרס

בחודש אפריל ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון אובחן כחולה בקורונה. בתחילה טענו בסביבתו כי הוא לוקה בתסמינים קלים בלבד, אך תוך כמה ימים מצבו הלך והידרדר. ג'ונסון הובהל לבית חולים, למה שבסביבתו כינו "בדיקות שגרתיות". יממה לאחר מכן, מצבו החמיר והוא הועבר לטיפול נמרץ.  ג'ונסון קיבל טיפול בחמצן אך לא חובר למכונת הנשמה. בתום תהליך התאוששות ממושך, מצבו של ג'ונסון השתפר והוא הביע את תודתו לצוות הרופאים והאחיות המסור שהציל את חייו.

גם נשיא ברזיל בולוסונארו, אובחן כחולה בקורונה בחודש יולי, לאחר שזלזל בעקביות במגפה. למרות שנאלץ להתבודד בארמון הנשיאותי בברזיליה, בולוסונארו הקפיד להראות חיוניות וייחס את החלמתו לשימוש בהידרוקסיכלורוקווין, תרופה נגד מלריה שלא הוכחה כמסייעת להחלמה מקורונה.