טראמפ שב לבית הלבן: "צאו החוצה; אל תתנו לקורונה לשלוט בכם"
ארבעה ימים בלבד אחרי שהובהל במסוק לבית חולים לאחר שנדבק בקורונה, הנשיא האמריקני שב לבית הלבן • לפני שחרורו טען טראמפ כי הוא חש בטוב וצפוי לשוב לפעילות בהקדם • המסר שלו לציבור: "אל תפחדו מהנגיף" • על אף שהוא עדיין חולה - טראמפ הסיר את המסכה שלו מול המצלמות • רופאיו של הנשיא: הוא עדיין לא יצא מכלל סכנה, אבל מצבו תקין ומאפשר חזרה לבית הלבן

עדיין חולה, אבל בחזרה בבית הלבן: נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, השתחרר הלילה (בין שני לשלישי) מבית החולים הצבאי במרילנד בו אושפז בסוף השבוע האחרון לאחר שנמצא חיובי לקורונה. למרות שהוא עדיין חולה ועלול לסכן את כל סביבתו הקרובה, טראמפ הסיר את המסכה מפניו כשהגיע לבית הלבן לטובת צילומים על המרפסת. הוא אמר לאחד הכתבים: "מרגיש ממש טוב". לפני שחרורו וגם אחריו, קרא הנשיא לציבור האמריקני: "אל תפחדו ממגפת הקורונה ואל תתנו לה לשלוט בחייכם - יש לנו את התרופות הכי טובות בעולם".

בסרטון שפרסם מהבית הלבן, אמר טראמפ: "למדתי הרבה על נגיף הקורונה ודבר אחד ודאי - אל תתנו לזה לשלוט בכם, אל תפחדו מזה". עוד אמר הנשיא לאמריקנים: "צאו החוצה, תהיו זהירים, יש לנו את התרופות הכי טובות בעולם". הוא הודיע כי יחזור לעבוד למרות הסיכון לבריאותו: "אף אדם שהוא מנהיג לא היה פועל שונה ממני". בנוסף, הדגיש הנשיא כי הוא מרגיש טוב יותר: "יכולתי להשתחרר לפני יומיים".
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 5, 2020
דקות לפני שחרורו, צייץ טראמפ בטוויטר: "אחזור לקמפיין בקרוב, החדשות השקריות רק מראות את הסקרים המזויפים". כנראה שהציוץ הגיע בתגובה לפער שהולך וגדל בינו לבין ביידן בסקרים האחרונים.

לקראת שחרורו של טראמפ מבית החולים, מסר הצוות המטפל בו עדכון על מצבו. לדברי הרופאים, הנשיא עדיין לא יצא לגמרי מכלל סכנה, אולם כל המדדים שלו תקינים ומצבו מאפשר את חזרתו אל הבית הלבן. עוד ציינו הרופאים כי הנשיא אינו מתלונן על קשיי נשימה, וחלפו 72 שעות מאז הפעם האחרונה שהוא סבל מחום גבוה. לפני שחרורו, כתב הנשיא בטוויטר. "אני מרגיש כעת טוב יותר מכפי שהרגשתי לפני 20 שנה".
באשר לשאלות על הטיפול שקיבל טראמפ במהלך שהותו ב"וולטר ריד", סיפרו הרופאים כי הנשיא נזקק פעמיים לסיוע נשימתי באמצעות מסכת חמצן. עוד ציינו כי הוא היה חולה "יוצא מן הכלל", ושיתף פעולה עם כל הוראות הצוות הרפואי במקום. מעבר לכך, סירבו הרופאים לשתף בתוצאות הבדיקות שנערכו לנשיא, ובהן צילום הריאות שלו.


במקביל, גל ההדבקות בבית הלבן נמשך. מוקדם יותר אמש התברר כי מספר הנדבקים המאומתים מסביבתו של הנשיא עלה ל-12. זאת, עם קבלת תוצאותיהן החיוביות של בדיקות שנערכו לדוברת הבית הלבן, קיילי מקנאני, ולחברה נוספת בצוות הדוברות. רשימת הנדבקים כוללת בין היתר יועצים של הנשיא בהווה ובעבר, שני סנטורים ומנהל קמפיין הבחירות של טראמפ.
על פי החשד, מרבית הנדבקים מסביבת הנשיא נדבקו באירוע שהתקיים במדשאת הבית הלבן בשבת שעברה - ובו לא נשמרו כללי ריחוק וכמעט איש מהנוכחים לא עטה מסכה. מספר המתים מקורונה בארה"ב הוא הגבוה ביותר בעולם, ועומד כעת על כ-215 אלף בני אדם.