כולם מדברים על קפה קר לנשנוש אחה"צ, אבל למה בעצם אף אחד לא מדבר על מילקשייק? כי אם כבר התעוררנו משנ"צ (כן, יש כאלה ששונ"צים בימי חול, אל תשפטו), למה שלא נעשה את זה יותר גדול, יותר טעים והרבה יותר קר? ולא רק בגלל שהיום, 20 ביוני, חוגגים למילקשייק יום בינלאומי רשמי (מזל טוב, אגב!), אלא כי באמת מדובר במעדן שיצליח לגרום לנו לצלוח את החלק השני של היום. 

מילקשייק, בהגדרתו היבשה, הוא שייק קר, המבוסס על חלב או על גלידה, בתוספת חומרי טעם שונים (שוקולד, קרמל) ולרוב מגיע במסעדות מעוטר בקצפת ובסירופ שוקולד. "מהגדרה זו ניתן להבין, כי לא מדובר במשקה בריא, כי אם בקינוח עתיר קלוריות ושומנים", אומרת תמר ידין דיאטנית קלינית , יועצת לחברת הרבלייף אבל מגיעה גם עם בשורות טובות. "ישנם מספר שינויים שניתן להכניס לשייק שיהפכו אותו לבריא יותר ולא פחות חשוב - משביע ומלא בערכים תזונתיים ואפילו יכולים להפוך אותו לארוחה מזינה לאחר פעילות גופנית, העשירה בנוזלים ובחלבון או כתחליף ארוחה". הנה כמה מהטיפים שמציעה ידין.

מה להוסיף למילקשייק כדי שיהיה בריא ומשביע יותר?

ידין ממליצה על תוספות מבוססות חלבון או שומן איכותי. "ניתן להוסיף לשייק אגוזים (אגוזי קשיו, למשל, שנטחנים בקלות בבלנדר), זרעים (זרעי צ'יה, למשל) או אבקת חלבון או את כל הרכיבים הללו יחד. תוספות החלבון משמעותיות, שכן לחלבון ולשומנים הבריאים אפקט שובע ארוך טווח, שיכול לנטרל את הערך הגליקמי הגבוה של השייק ולווסת את רמות הפרשת האינסולין בעקבותיו. מחקרים רבים הראו, כי צריכת חלבון ושומן בריא במקום סוכרים מסייעת לשמירה על משקל גוף תקין, בכך שמגבירה את השובע". 

 

 

 

מה הן החלופות הבריאות יותר במילקשייק?

החלפות מרכיב לא בריא בבריא: במילקשייק יש לא מעט רכיבים לא בריאים. הבשורה הטובה היא, שניתן להמיר את רובם ולשדרג את המילקשייק מבחינה תזונתית, כמעט מבלי לפגוע בטעם. לדוגמא:

  • החלפת גלידת הווניל בתמצית וניל.
  • החלפת השוקולד באבקת חרובים או בתמר קפוא
  • החלפת החלב בחלב בריא יותר, כגון חלב קוקוס, או חלב שקדים, או ביוגורט עיזים ומעט מים.

אילו תוספות יעלות את הערך התזונתי של המילקשייק?

"ניתן ואף רצוי להוסיף לשייק פירות קפואים", אומרת ידין וממליצה להקפיא פירות בשלים במקפיא ולהוציא כשמכינים את השייק. הוספת פירות קפואים בשלמותם (לא כמיץ) מוסיפה טעם מתוק, סמיכות ומשמרת את כל הערכים התזונתיים של הפרי: הוויטמינים, המינרלים והסיבים התזונתיים, ויכולה להעלות מאוד את ערכו התזונתי של השייק.  פירות לדוגמא: בננה קפואה, תמר קפוא, תות, אננס, פירות יער קפואים.

איך בכל זאת לשלוט בצריכת הקלוריות?

ובכל זאת, צריך לומר זאת: אם תהפכו את המילקשייק להרגל יומיומי, התזונה המאוזנת שלכם עלולה לצאת קצת מאיזון. בחירה במנות קטנות יותר או שיתוף מילקשייק עם חבר או אדם אהוב יכול לעזור לשלוט בצריכת הקלוריות ועדיין להתענג על הטעמים. יתר על כן, התענגות על מילקשייק כפינוק מדי פעם ולא כהרגל יומיומי יכולה להפוך אותו לחוויה מהנה ומיוחדת יותרמה שנקרא: המשקה הבלתי מושג תמיד טעים יותר. אבל היום, לרגל יום המילקשייק הבינ"ל, תתפנקו. מגיע לו. 

 

 

 



הנה כמה מתכונים שירעננו לכם את היום. מוזמנים לעשות את ההתאמות אם תרצו אותם בריאים יותר:

שייק בננות ותמרים: 6 מרכיבים פשוטים והוא שלכם
מילקשייק שוקולד: הגרסה הבריאה
מילקשייק וניל באונטי: פחות בריא, יותר מושחת
מילקשייק לוטוס: כי חייבים