לא חשבנו שנגיד את זה, אבל הדרישה להביא היום לבתי הספר צלחת עם ביצה קשה, תפוח אדמה וחסה השאירה אותנו שפויים ובשגרה מסוימת ומוכרת וזה פתאום הפך את הבוקר שלנו לכמעט "רגיל". אין ספק שאנחנו מתקרבים לחג שמהלל את תפוח האדמה. זמן טוב לשמוע עליו כמה דברים, שיהיה על מה לדבר סביב השולחן, למי שרוצה אסקפיזם פחמימתי. וברור שיש גם כמה מתכונים מרעננים על הדרך לתפוח האהוב. 

  1. תפוחי אדמה לא נשתלים כזרעים, ואפשר אפילו לשתול רק חתיכה

    תפוחי אדמה לא נשתלים כזרעים, ואפשר אפילו לשתול רק חתיכה בניגוד לשורשים אחרים, כדי לשתול תפוח אדמה לא צריך זרעים, אלא את תפוח האדמה עצמו. אפשר אפילו לשתול רק חתיכה מתפוח האדמה, כל עוד יש עליה לפחות "עין" אחת. אם יש בה הרבה עיניים, יצאו יותר תפוחי אדמה. אם יש בה עין אחת או שתיים - יצאו פחות תפוחים אבל יותר גדולים.  

     

  2. פרחי תפוחי אדמה נחשבו בעבר לפריט אופנתי נחשק

    במאה ה-18 פרחי תפוחי האדמה נחשבו לפריט אופנה יוקרתי במיוחד. מספרים שמלכת צרפת מארי אנטואנט אהבה לסדר אותם בשערה, והמלך לואי ה-14 היה מסדר אותם בחורי הכפתורים של החולצה שלו. הדבר העניק השראה לפרק זמן קצר בו האצולה הסתובבה עם פרחי תפוח אדמה על בגדיה. אומרים שהיה זה גם חלק מניסיון לשכנע חקלאים צרפתים לשתול ולנסות את הדבר החדש והמוזר הזה.
  3. הצרפתים והבלגים בוויכוח עתיק לגבי מי המציא את הצ'יפס

    הוויכוח לגבי מי המציא את הצ'יפס עדיין לא נפתר. הבלגים טוענים שנמצא ספר מ-1781 שכתוב בו על תפוחי אדמה בשמן עמוק, אבל הצרפתים טוענים שהצ'יפס הומצא ב-1789 בדוכני הרחוב בפריז, ממש לפני המהפכה הצרפתית. בכל מקרה, האמריקאים קוראים לצ'יפס טוגנים צרפתיים. הם כבר החליטו.
  4. כשתפוחי האדמה הגיעו לאירופה הם נחשבו לרעילים

    כשתפוחי האדמה הגיעו מדרום אמריקה לאירופה במאה ה-16, רוב האנשים לא היו מוכנים לאכול אותם ומומחים לצמחים קבעו שהם רעילים. לממשלות לקחו עשרות שנים של יחסי ציבור כדי לשכנע את הציבור שמדובר בשורש שכדאי לגדל ולאכול. 

     

     

  5. חטיפי הצ'יפס הומצאו לגמרי בטעות ע"י שף שנעלב מלקוח

    בשנת 1853 החזיר לקוח במסעדת במסעדת לייק האוס בניו יורק את הצ'יפס למטבח בטענה שהם עבים מדי. השף, ג'ורג' קרום נעלב כל כך, עד שהחליט להתחכם ולהגיש ללקוח צ'יפס חתוך הכי דק שהוא היה יכול לחתוך. הלקוח התאהב בצ'יפס החדש והשאר היסטוריה.

5 מתכונים עם תפוחי אדמה שאם כבר בישלתם, למה שלא תנסו?

  1. אלו פרתה - לחם הודי במילוי תפוחי אדמה מתובלים

    לחם הודי רך וטעים מבצק שמכינים בקלות, במילוי תפוחי אדמה מתובלים. נשנוש ממכר. למתכון
  2. טורטייה דה פטטאס - חביתת תפוחי אדמה ספרדית

    נמאס לכם מחביתות רגילות? קצתם בחביתות הירק שהשתלטו על המדינה? אז הנה שי-לי ליפא עם מתכון לטורטייה דה פטטאס: הגרסה הספרדית לפריטטה עם תפוחי אדמה, שגם הילדים וגם והגדולים יאהבו ברמות.
    למתכון
  3. פנקייקס תפוחי אדמה פריכים

    שילוב מושלם של פנקייק ולביבה - עם תפוחי אדמה מעוכים וגבינה צהובה מגוררת. מסוג ארוחות הערב שפשוט אי אפשר לטעות איתן. למתכון
  4. כופתאות מבצק תפוחי אדמה במילוי שסק לקינוח

    קינוח מתפוחי אדמה כבר ניסיתם? שף רן שמואלי מכין את הגרסה הישראלית לכופתאות תפוחי אדמה, במילוי של שסק (!) וציפוי של מעטפת חמאה ושקדים. מתכון קלאסי מהמטבח האוסטרי. למתכון
  5. סירות תפוחי אדמה במילוי שקשוקה עגבניות ותרד

    השילוב האולטימטיבי! סירות תפוחי אדמה במילוי שקשוקה עם תרד. 4 מצרכים בלבד וזה שלכם. למתכון