אחרי 12 שנה ולמרות ששרדה את המלחמה: המסעדה התאילנדית האהובה בעוטף נסגרת
המסעדה שהפכה לפופולרית בקרב חובבי אוכל אסייתי מכל הארץ הודיעה על סיום הפעילות בסוף החודש • בעלי המקום, איתן ונוי נקר נפרדו מקהל הלקוחות: "מודים על המשפחתיות שנוצרה כאן ועל הפירגון האין-סופי"

מוסד הקולינריה האסייתי "גידולי רוני" ממושב עין הבשור הודיע על סיום פעילותו בסוף החודש. בני הזוג איתן ונוי, שהקימו את המקום סביב חממת הגידולים שלהם ושיקמו אותו לאחר 7 באוקטובר, נאלצים לסגור עקב "עניינים מנהלתיים".
"גידולי רוני - מאכלים תאילנדיים" הפך למוסד פופולרי שמושך חובבי אוכל אסייתי מכל הארץ. המסעדה שפעלה בעוטף עזה הודיעה כי תפסיק את פעילותה ב-30 בנובמבר 2026.
בעלי המסעדה הודיעו ללקוחות בפייסבוק: "הפעם אלו לא שמועות, רצינו להביע הערכה והוקרה על 12 שנים של שמחה והכרת אנשים טובים מכל הארץ, על המשפחתיות שנוצרה כאן ועל הפרגון האין-סופי. תודה רבה".

למרות האסון - המסעדה נפתחה מחדש
הסיפור של "גידולי רוני" החל לפני כ-12 שנה כפרויקט חקלאי-קולינרי ייחודי. איתן נקר, יליד המושב, ואשתו נוי, שהגיעה מצפון תאילנד, החלו לגדל בחממה צמודה ירקות, עשבי תיבול ופירות אסייתים שהיה קשה להשיג בארץ.
מה שהתחיל כבישול פועלים אותנטי ליד החממה, התפתח לדוכן קטן ומשם למסעדת Farm-to-Table של ממש, שנקראה על שם בתם של בני הזוג - רוני. חומרי הגלם הטריים נקטפו מדי בוקר היישר אל תוך הווק, מה שהקנה למקום את המוניטין שלו כאחת המסעדות התאילנדיות הטובות והמדויקות בישראל.

ב-7 באוקטובר המסעדה ספגה פגיעה קשה, כאשר המבנה ניזוק והושחת. למרות האסון והמכה הקשה שספג חבל אשכול כולו, בני הזוג בחרו לשקם את ההריסות, ניקו את המקום ופתחו את המסעדה מחדש, בצעד שהפך לסמל של חוסן מקומי. כעת, כאמור, מסע השיקום הזה נגדע מסיבות בירוקרטיות.
תכנים נוספים של לירן שבתאי באינסטגרם.
