אחרי 27 שנה – מסעדת "קיוטו" נסגרת | פרסום ראשון
סופה של תקופה קולינרית: מוסד הסושי הוותיק מאזור התעשייה בהרצליה פיתוח, מחלוצי המטבח היפני בישראל, סוגר את שעריו • עובדי המקום ואנשי הצוות כבר קיבלו הודעה רשמית על הסגירה הצפויה לקראת סוף חודש אוגוסט • שמעון באבו הבעלים: "לא נחדש את הסכם השכירות עקב עבודות בנייה שלא יאפשרו למסעדה לפעול"


רעידת אדמה בעולם המסעדנות המקומי: מסעדת "קיוטו" בהרצליה פיתוח, מחלוצות הסושי והמטבח היפני בישראל, נסגרת לאחר כרבע מאה של פעילות רצופה. ל-N12 נודע כי הנהלת המסעדה כבר כינסה את עובדי המקום ואנשי הצוות ועדכנה אותם בהחלטה לסיים את הפעילות בסוף חודש אוגוסט.
קיוטו נפתחה בסוף שנות ה-90 והפכה במהרה לאחד מסמלי הסטטוס והקולינריה הבולטים ביותר בשרון ובמרכז. בתקופה שבה רול סושי נחשב למנה אקזוטית ונדירה בנוף הישראלי, קיוטו הייתה מהראשונות שהנגישו את הקונספט לקהל הרחב, תוך שילוב בין מטבח יפני מודרני לאווירת לאונג' יוקרתית וסרוויס מוקפד.
במשך שני עשורים ביססה את עצמה המסעדה ברחוב שנקר כאבן שואבת לאנשי קהילת ההייטק, אנשי עסקים, דיפלומטים ופודיז מקומיים. היא הציגה תפריט שכלל לצד סושי קלאסי גם מנות פיוז'ן יפניות-אסייתיות, והייתה מוקד עלייה לרגל לכל מי שחיפש חוויית בילוי שלמה שחיברה בין אלכוהול איכותי לאוכל אסייתי מדויק.
סגירתה של קיוטו מצטרפת לגל הטלטלות שעובר על ענף המסעדנות הישראלי בשנים האחרונות, ומסמנת פרידה מאחד ממוסדות האוכל הוותיקים והמשפיעים שעיצבו את הרגלי האכילה של הקהל הישראלי בכל הנוגע לסושי ואוכל אסייתי.
שמעון באבו, בעלי קיוטו: בחודשים האחרונים ניהלנו משא ומתן עם חברת גב ים בדבר חידוש הסכם השכירות של המסעדה, אשר עומד לפוג בימים הקרובים. עם זאת, גב ים קיבלה בימים האחרונים החלטה לבנות לובי לכניסה למשרדים במבנה 3. לשם כך, החליטה חברת גב ים להשתמש בחלק ניכר משטחי מסעדת קיוטו. המשמעות של החלטה זו בפועל היא שלא ניתן יהיה להמשיך להפעיל את המסעדה במתווה הקיים. תידרש הפסקת פעילות למהלך תקופת הבינוי, ולאחר מכן בנייה מחדש של המסעדה כולה. לאור זאת, התקבלה החלטה אצל בעלי קיוטו שלא לחדש את ההסכם עם חברת גב ים, והודענו להם כי ההתקשרות בין החברות תסתיים ב-27 באוגוסט.
תכנים נוספים של לירן שבתאי באינסטגרם.