N12
פרסומת

ארוחה לשבת שתקצור מכולם מחמאות

אין מנה אחת בארוחה הזאת שלא תגרום לכל מי שאוכל אותה להריע לכם: החל מסלט השורשים והתפוח ההדרי והמרענן, דרך תפוחי האדמה הדקיקים וקציצות הבקר ברוטב האלוהי, וכלה בסיגרים במילוי עשיר וסירופ מתוק. כל הרמה שתקבלו פה מוצדקת לחלוטין

ירדן וייס
mako
פורסם: | עודכן:
קציצות חגיגיות ברוטב ערמונים
קציצות חגיגיות ברוטב בצל מקורמל | צילום: יעל קצב, mako
הקישור הועתק

סלט שורשים רענן

יש ירקות שהגרסה הטרייה שלהם עולה על זו המבושלת. לדעתנו, סלק בהחלט אוחז בתכונה הזו. הוא כל כך טעים חי, קראנצ'י ומתקתק, שורשי ועמוק, הוא מציע טעמים אחרים מזה המבושל. בסלט הזה משדכים לסלק קוביות קולרבי ותפוח ירוק, ויניגרט הדרים עסיסי שמסמן את בוא החורף, ויוצא סלט ששומעים כל ביס וביס ממנו ויהיה קשה להפסיק לזלול.

סלט שורשים
סלט שורשים. ויניגרט הדרים מהמם | צילום: נמרוד סונדרס, מבשלים ואופים לחג

 

תפוחי אדמה תפוצ'יפס

אנשים קטנים יגידו שלא מגישים חטיפים לארוחת שישי, ועל זה אנחנו עונים: מה פתאום חטיף, זו תוספת ממכרת שאם לא תשמרו עליה בשבע עיניים לא יהיה לכם מה לשים על השולחן. עבודת ההכנה פה כוללת פריסה של תפוחי אדמה במנדולינה, ואנחנו מכירים כמה ילדים שהיו שמחים לקחת את זה על עצמם (רק עשו טובה, בהשגחה, בכל זאת מנדולינה עלולה להתחרע על האצבעות). לאחר מכן שולחים הכל לתנור לצלייה לא ארוכה ומקווים שהילדים מקודם לא ידרשו תגמול.

תפוחי אדמה תפוצ'יפס
תפוחי אדמה תפוצ'יפס. לא ישרדו | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

 

קציצות בקר ברוטב בצל מקורמל וערמונים

חשבתם שאתם יודעים הכל על קציצות?  זה בגלל שעוד לא טעמתם את אלה. כמה עומק של טעם יש בסיר הזה, כמה עשיר הרוטב וכמה רכות ונמסות בפה הקציצות. יש פה כמה שלבים חשובים, ועל אחד מהם – קירמול טוב של הבצל – אתם ממש לא יכולים לוותר כי הוא מה שיתן לכל האירוע הזה את הטעם. וברגע שמשלימים עם העובדה שזה לא סיר שמתקתקים אבל בהחלט כזה שזוכרים – הכל הופך הרבה יותר פשוט.

פרסומת

 

סיגרים מתוקים במילוי שקדים

אתם יכולים להסתכל על זה כהכנה לחנוכה, אנחנו מעדיפים להסתכל על זה כעל קינוח טעים למות לסיום של ארוחה שווה. כן, דרוש פה טיגון עמוק, אבל אם כבר החלטתם לעמוד ולטגן – זה באמת משנה מה עומק השמן? מרגע שדאגתם להפשיר לילה במקרר את עלי הסיגרים, מדובר בהרכבה פשוטה מאוד. מכינים מלית רכה ועשירה, מגלגלים ומטגנים ומצפים הכל בסירופ מתוק. רק אל תאשימו אותנו שאי אפשר להפסיק לנשנש.

סיגרים מתוקים במילוי שקדים
סיגרים מתוקים במילוי שקדים | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

 

שתהיה שבת נעימה!