ארוחה לשבת שתקצור מכולם מחמאות
אין מנה אחת בארוחה הזאת שלא תגרום לכל מי שאוכל אותה להריע לכם: החל מסלט השורשים והתפוח ההדרי והמרענן, דרך תפוחי האדמה הדקיקים וקציצות הבקר ברוטב האלוהי, וכלה בסיגרים במילוי עשיר וסירופ מתוק. כל הרמה שתקבלו פה מוצדקת לחלוטין

סלט שורשים רענן
יש ירקות שהגרסה הטרייה שלהם עולה על זו המבושלת. לדעתנו, סלק בהחלט אוחז בתכונה הזו. הוא כל כך טעים חי, קראנצ'י ומתקתק, שורשי ועמוק, הוא מציע טעמים אחרים מזה המבושל. בסלט הזה משדכים לסלק קוביות קולרבי ותפוח ירוק, ויניגרט הדרים עסיסי שמסמן את בוא החורף, ויוצא סלט ששומעים כל ביס וביס ממנו ויהיה קשה להפסיק לזלול.

תפוחי אדמה תפוצ'יפס
אנשים קטנים יגידו שלא מגישים חטיפים לארוחת שישי, ועל זה אנחנו עונים: מה פתאום חטיף, זו תוספת ממכרת שאם לא תשמרו עליה בשבע עיניים לא יהיה לכם מה לשים על השולחן. עבודת ההכנה פה כוללת פריסה של תפוחי אדמה במנדולינה, ואנחנו מכירים כמה ילדים שהיו שמחים לקחת את זה על עצמם (רק עשו טובה, בהשגחה, בכל זאת מנדולינה עלולה להתחרע על האצבעות). לאחר מכן שולחים הכל לתנור לצלייה לא ארוכה ומקווים שהילדים מקודם לא ידרשו תגמול.

קציצות בקר ברוטב בצל מקורמל וערמונים
חשבתם שאתם יודעים הכל על קציצות? זה בגלל שעוד לא טעמתם את אלה. כמה עומק של טעם יש בסיר הזה, כמה עשיר הרוטב וכמה רכות ונמסות בפה הקציצות. יש פה כמה שלבים חשובים, ועל אחד מהם – קירמול טוב של הבצל – אתם ממש לא יכולים לוותר כי הוא מה שיתן לכל האירוע הזה את הטעם. וברגע שמשלימים עם העובדה שזה לא סיר שמתקתקים אבל בהחלט כזה שזוכרים – הכל הופך הרבה יותר פשוט.
סיגרים מתוקים במילוי שקדים
אתם יכולים להסתכל על זה כהכנה לחנוכה, אנחנו מעדיפים להסתכל על זה כעל קינוח טעים למות לסיום של ארוחה שווה. כן, דרוש פה טיגון עמוק, אבל אם כבר החלטתם לעמוד ולטגן – זה באמת משנה מה עומק השמן? מרגע שדאגתם להפשיר לילה במקרר את עלי הסיגרים, מדובר בהרכבה פשוטה מאוד. מכינים מלית רכה ועשירה, מגלגלים ומטגנים ומצפים הכל בסירופ מתוק. רק אל תאשימו אותנו שאי אפשר להפסיק לנשנש.

שתהיה שבת נעימה!