אחת אחרי השנייה: שתי רעידות אדמה הורגשו אמש והבוקר (רביעי) בצפון הארץ, כ-15 ק"מ צפונית-מזרחית לבית שאן. הרעידה השנייה הורגשה בשעה 5:22 במגניטודה (עוצמה) 3.2, כך על פי המכון הגיאולוגי. המשטרה עדכנה כי עשרות בודדות של קריאות התקבלו במוקד 100, אך לא דווח על נפגעים או על נזק.

 מוקד רעידת האדמה:

 

אמש הורגשה כאמור רעידת אדמה נוספת באזור, ובמכון הגיאולוגי עדכנו על רעש שהתרחש ב-20:54, במגניטודה 3.5 במרחק של 15 ק"מ צפונית-מזרחית לבית שאן. גם באותו אירוע מהמשטרה נמסר כי נרשמו עשרות קריאות במוקדי 100, וכי לא דווח על נפגעים או נזק ולא הופעלה התרעה לצונמי. גם ממד"א נמסר כי לא התקבלו פניות במוקד.

לפי ההערכות, מקור רעידת האדמה הראשונה היה לא עמוק יחסית, כך שהיא הורגשה גם באזור המרכז. תושב הכפר נין, הסמוך לעפולה, סיפר כי "בשעה 20:55 הרגשנו רעידת אדמה חזקה, כשהריהוט בתוך הבית זז כולו. זה היה ממש חזק, יותר חזק ממה שהיה לפני שבועיים". תושבת אחרת מאזור עפולה סיפרה: "הרגשנו את הרעידה. זה היה כמה שניות וזה היה חזק". גם הפעם רעידת האדמה הפעילה מערכות התראה של בתי הספר אשדות יעקב, דגניה ואפיקים.

עקב רעידות האדמה האחרונות, בפיקוד העורף רעננו שוב את ההנחיות להתנהגות נכונה בזמן רעידת אדמה והזכירו כי ניתן לקבל התרעה לרעידת אדמה ביישומון פיקוד העורף, שתשמע גם בצופרים. בעת קבלת התרעה על רעידת אדמה או כאשר מבחינים בסימנים של רעידת אדמה, יש לפעול על פי ההנחיות הבאות: השוהים במבנה - אם ניתן, יש לצאת לשטח פתוח. אם לא ניתן לצאת מהמבנה תוך שניות ספורות, יש להיכנס לממ"ד ולהשאיר את הדלת והחלונות פתוחים, או לצאת לחדר המדרגות ולהמשיך לרדת עד ליציאה מהמבנה. רק אם לא ניתן לפעול כך, יש לשבת בפינה פנימית של החדר או תחת רהיט כבד ולהגן על הראש באמצעות הידיים.

השוהים בחוץ - יש להישאר בשטח הפתוח ולהתרחק ממבנים, מעצים, מכבלי חשמל ומפריטים שעלולים ליפול ולסכן אתכם. הנוסעים ברכב - יש לעצור את הרכב בצד הדרך לחכות בתוכו עד שרעידת האדמה תיפסק.
מידע נוסף ניתן למצוא בפורטל החירום הלאומי.

רעידת האדמה הערב מצטרפת לכמה מקרים שהורגשו לאחרונה, כשהמקרים האחרונים נרשמו לפני כשלושה שבועות - אז הורגשו שתי רעידות אדמה בישראל בתוך פחות מ-12 שעות. בשעות הצוהריים של יום ראשון פיקוד העורף עדכן על רעידת אדמה בעוצמה 3.5, שמקורה ככל הנראה כ-16 ק"מ דרום-מזרחית לטבריה. בלילה שלפני כן לקראת חצות, הורגשה רעידת אדמה באזור חיפה, הקריות ובית שאן.  

כ-10 ימים לפני כן, הורגשה בישראל רעידת אדמה שפקדה את אזור קפריסין. מקור הרעידה היה ממערב לקפריסין, ועל פי פיקוד העורף נמדדה בישראל בעוצמה 5.6. מנהל המכון הגיאולוגי, פרופ' זוהר גבירצמן, הסביר אז בשיחה עם N12 את הסיבות לרעידת אדמה: "הלוחות הטקטוניים שמתחת לפני הקרקע מתפרסים על שטח של אלפי קילומטרים ובעובי של כ-100 ק"מ. יש כ-20 לוחות בכל רחבי כדור הארץ וזה לא הרבה. הם זזים ביחד אחד לכיוון השני או אחד לכיוונים הפוכים והחיכוך ביניהם יוצר את הרעידות. באזור שלנו יש את לוחות אפריקה ואירו-אסיה ואנחנו כידוע על השבר הסורי אפריקאי".