N12
פרסומת

לפיד: "נתניהו זייף פרוטוקולים, יש לפתוח בחקירה פלילית"

ראש האופוזיציה לפיד התייחס בישיבת יש עתיד ל"מסמך נתניהו" וטען כי רה"מ זייף פרוטוקולים • "זה שנתניהו משקר - זה לא חדשות. מה שיש פה חמור בהרבה, עריכה מגמתית של פרוטוקולים של דיונים ביטחוניים" • על דיון הערכת המצב שקיים נתניהו ב-1.10.23: "ראש השב"כ והרמטכ"ל המליצו להיערך להתלקחות ולהכין תוכנית למערכה בעזה" • בתום דבריו לפיד קרא לפתוח בחקירה

דביר ג'ברה
פורסם:
תגובת נתניהו למבקר המדינה בעניין אירועי טבח ה-7.10
תגובת נתניהו למבקר המדינה בעניין אירועי טבח ה-7.10 ותגובת לפיד | צילום: נועם רבקין/pool, יונתן זינדל, פלאש90
הקישור הועתק

ראש האופוזיציה יאיר לפיד קרא היום (שני) בפתח ישיבת סיעת יש עתיד בכנסת לפתוח בחקירה פלילית נגד רה"מ בנימין נתניהו על רקע פרסום "מסמך נתניהו" בשבוע שעבר. לפיד שטען כי נתניהו "זייף פרוטוקולים", חשף פרטים נוספים על הערכת המצב בלשכת ראש הממשלה שהתקיימה ב-1 באוקטובר 2023, שישה ימים לפני הטבח, בהמשך לפרסום של ירון אברהם אמש ב"מהדורה המרכזית". מכתב דרישת לפיד לחקירת מסמך רה"מ

יאיר לפיד
יאיר לפיד | צילום: ערוץ הכנסת

  • לפיד טען כי בדיון שהתקיים ב-1.10.23 המליץ ראש השב"כ דאז רונן בר להיערך לסדרת תרחישי התלקחות בעזה, וכי באותו הדיון המליץ הרמטכ"ל דאז רב-אלוף הרצי הלוי להכין תוכנית מערכה ברצועת עזה.
  • לדברי לפיד, נתניהו הנחה לקדם את ההסדרה האזרחית עם חמאס שכוללת "עוד מזוודות כסף ועוד פועלים שנכנסים מעזה", ולהמשיך "בדירקטיבה של שקט".

  • לפיד אמר כי ההמלצות של רונן בר והרצי הלוי באו בעקבות התרעות מודיעיניות חמורות ודחופות במיוחד על התארגנות ללחימה של חמאס בעזה, ושהוא הכיר את ההתרעות האלה.
  • על פי לפיד, מסמך נתניהו הוא בבחינת זיוף פרוטוקולים ביטחוניים במסמך רשמי שיצא מלשכת ראש ממשלת ישראל, באופן שחייב להיות מכוון.
  • לפיד: "הבעיה היא לא זה שנתניהו משקר. זה שנתניהו משקר זה לא בדיוק חדשות. מה שיש פה הוא חמור בהרבה. עריכה מגמתית של פרוטוקולים של דיונים ביטחוניים היא עבירה על חוק הסודות הרשמיים".
  • ראש האופוזיציה: "השאלה היא מי חוץ מראש הממשלה נתניהו אחראי למסמך הזה. מי כתב את "מסמך ראש הממשלה"? האנשים שכתבו את המסמך מעורבים בטיוח, בהונאה, ובקנוניה שנועדה לרמות את מבקר המדינה, את ועדת החוץ והביטחון, ואת הציבור הישראלי. זו קונספירציה שמטרה לגרום נזק לאפשרות שלנו ללמוד את הלקחים של 7 באוקטובר ולהגן על עצמנו בעתיד".
  • לפיד הוסיף כי שלח מכתב לממונה על הביטחון במערכת הביטחון, ליועמ"שית משרד רה"מ וליועמ"שית משרד הביטחון בדרישה לקבל תשובות. "בהתאם לתשובות שיינתנו, השב"כ והמשטרה יצטרכו להחליט אם לפתוח בחקירה פלילית, ונגד מי", טען לפיד.