עימות נוסף בתל אביב בין מתפללים לאנשי המחאה: הבוקר (חמישי) התקיימה תפילת שחרית בהפרדה בכיכר דיזינגוף בהובלת הרב ליאו די, ובמחאה על דחיית העתירה של ארגון ראש יהודי לקיים במקום הקפות בשמחת תורה. במהלך התפילה מספר מוחים קראו קריאות נגד המתפללים, שעברו על החוק לפיו אין לקיים את התפילה בהפרדה. מחר בבוקר יפרסם בית המשפט העליון את החלטתו בערעור שהגישה עמותת "ראש יהודי" על החלטת עיריית ת"א-יפו לאסור עריכת הקפות שניות במרחב הציבורי בעיר במוצאי שמחת תורה.

פעילת המחאה לירי בורק שביט אמרה הערב בריאיון לתוכנית "שש עם עודד בן עמי" כי היא שמחה שהתפילה הבוקר הסתיימה ללא אירועים חריגים, ובצורה חיובית. "אנשים למדו מיום כיפור ועשו את זה בצורה יותר נינוחה", היא מספרת, ומסבירה מדוע החלה המחאה נגד ההפרדה בתל אביב. "יו"ר ארגון ראש יהודי ישראל זעירא אמר שהוא רוצה שעם ישראל יחזור בתשובה – בקול גדול ובלי להתבייש בזה", אמרה.

עוד הסבירה כי אף אחד מאנשי המחאה לא נהנה מזה. "אנחנו לא יוצאים למחאה כנגד דתיים או כנגד ציבור חרדי, זה לא הרעיון", היא מסבירה. "אנחנו רוצים לשמור על הדמוקרטיה ולהגן על מיעוטים, רוצים שנשים ירגישו בנוח במרחב הציבורי ולא שיגידו להן שהן לא יכולות להתפלל כי יש גברים. יש המון בתי כנסת בסביבה בשביל לעשות את זה. שכל אחד יעשה מה שטוב לו, חיה ותן לחיות – בטח במקום כמו לב תל אביב, בו אנשים רגילים להיות יחד".

"אי אפשר לזלזל בהחלטה שהתקבלה"

כתבנו מנחם הורוביץ התראיין גם הוא בנושא, ואף התעמת עם פעילה בורק שביט. "האם באמת אותה פיסת סדין המתנופפת ברוח – זה באמת מה שמפריע לציבור הליברלי בתל אביב?", שאל אותה. "אני לא מתווכח על הנתונים לגבי ארגון ראש יהודי, אלא על מרחב ציבורי בו אני רוצה לעשות הקפות שניות למשל. אני רוצה להזמין את תושבי העיר, בהם מאות אנשים מסורתיים, דתיים וחילוניים – הרוקדים בנפרד, גברים ונשים. האם יש בעיה עם זה? או שמה שמשנה זו ההפרדה?"

בתשובה, טענה לירי כי הדיון יוצא מהמקום המהותי, והוא ההחלטה שהתקבלה בעיריית תל אביב לפיה לא יהיו תפילות בהפרדה מגדרית. "אי אפשר לזלזל בהחלטה שהתקבלה ובית המשפט גיבה אותה. למה לא מכבדים את מה שהוחלט? לא אנחנו החלטנו – החליטו בבג"ץ, אז ככה יקרה. כיכר דיזינגוף היא לא בית כנסת. אתה מצדיק תפילת שחרית ביום חמישי רגיל בהפרדה דווקא כדי לנקר עיניים?", שאלה את הורוביץ.

כתבנו בתגובה הוריד את הכיפה בשידור חי וטען: "הנה, אני אדם חילוני. אני בא ממשפחה בני-ברקית, והופך לחילוני לחלוטין. אדם דתי יכול לשבת בכיכר דיזינגוף בתל אביב ויגיעו אותם אנשים חילוניים שרוצים לשמוע תקיעת שופר. אני לא מחזיר בתשובה ולא חבר בארגון, אני מעולם לא ניסיתי לכפות את המסורת האורתודוקסית על העם היושב בציון ובטח לא על החברים החילוניים שלי. אני לא מבין מה הבעיה – אישה בתל אביב רוצה שהנכד שלה ישמע בפעם הראשונה בחיים תקיעת שופר בראש השנה. מה הבעיה עם זה? אז יש את ההפרדה, אז מה".

"אין לי שום בעיה עם התפילות ועם ההקפות", סיכמה לירי, "יש לי בעיה עם זה שלא מכבדים. אנחנו ציבור באמת דמוקרטי – אנחנו רוצים שבמרחב ציבורי בו נקבע שלא תהיה הפרדה מגדרית, לא תהיה. בבית הכנסת תעשו מה שבא לכם. במרכז תל אביב זה בעייתי".