היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה שלחה היום (שלישי) מכתב לשר המשפטים יריב לוין ובו טענה כי לוועדת הבדיקה הממשלתית שבכוונתו להקים על פרשת הרוגלות, אין סמכות לאפשר בחינה של תיקים פליליים תלויים ועומדים. בהקשר לתיקי ראש הממשלה, כתבה היועמ"שית כי הדבר מעלה חשש "לשיבוש מהלכי משפט בתיקים אלה, ופוגעת בעצמאות עבודתם של גופי אכיפת החוק".

השר לוין השיב על מכתבה של בהרב-מיארה וטען כי "עצם התערבות היועמ"שית בנושא שאמור, בין היתר, לבדוק את אופן התנהלות הגוף שהיא עומדת בראשו, מעלה פליאה רבה, וכי ניגוד העניינים שבו מצוי הייעוץ המשפטי לממשלה בנושא זה זועק לשמיים". לוין הוסיף במכתבו כי יפעל ללא דיחוי אישור הקמת ועדת הבדיקה.

המכתב המלא של השר לוין ליועמ"שית

אמש חשפנו ב"מהדורה המרכזית" כי גורמי ביטחון בישראל, בהם, שירות הביטחון הכללי, מתנגדים להקמת ועדה חקירה ממשלתית לבחינת פרשת הרוגלות מחשש לחשיפת יכולות מבצעיות. למרות זאת, שר המשפטים יריב לוין יביא את ההצעה לאישור הממשלה ביום ראשון, כשבה גם סעיף חריג במיוחד: סמכות לבדוק גם תיקים מתנהלים.

בראשות הוועדה שברצונו של השר לוין להקים צפויה הממשלה להעמיד את השופט בדימוס משה דרורי, שהיה סגן נשיא בית המשפט המחוזי בירושלים, וידוע כמבקר חריף של הפרקליטות. בעבר תקף דרורי באופן אישי את היועץ המשפטי לממשלה לשעבר  אביחי מנדלבליט וידוע כתומך נלהב במהפכה המשפטית.

את הדרישה להקמת ועדת החקירה הממשלתית פרסמנו לראשונה לפני כמה שבועות ב"אולפן שישי", אז מסרו גורמים במשטרה כי "זו טעות גדולה להקים את הוועדה הזו, לאחר הפרסומים השגויים. הקמת ועדה תביא לפגיעה קשה ביחידות הסייבר ועלולה להביא להתפטרויות מיחידות העוסקות בסייבר. הדוח של מררי ניקה את המשטרה, אי אפשר להקים ועדה על סמך 'פייק ניוז'".