N12
פרסומת

נקבע הרכב השופטים שידון בכינוס הוועדה לבחירת שופטים

השופטים מינץ, אלרון וברון ידונו בעתירות • מדובר בהרכב הבכיר ביותר שיכול לדון בעתירות, בהינתן העובדה שהנשיאה ושופטים ותיקים נוספים חברים בוועדה לבחירת שופטים או צפויים לכהן בה • העתירות ביקשו מבית המשפט להורות ללוין לכנס את הוועדה

יובל אראל
פורסם:
בג"ץ דרעי, בית המשפט העליון
שופטי בית המשפט העליון, ארכיון | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
הקישור הועתק

הרכב השופטים לדיון בעתירות העוסקות בכינוס הוועדה לבחירת שופטים נקבע היום (חמישי). נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות הורתה כי הרכב השופטים הוותיק ביותר ידון בעתירות, בהתחשב במניעויות של השופטים שנמצאים בוועדה או שעתידים לכהן בה בעתיד הקרוב. 

השופטים שידונו בעתירות הם דוד מינץ ויוסף אלרון, שנחשבים שמרנים, והשופטת ענת ברון, שמזוהה עם האקטיביזם השיפוטי. ההרכב יידון בשתי העתירות שהוגשו בעניין כינוס הוועדה לבחירת שופטים ב-7 בספטמבר.

העתירות, שהגישו התנועה לאיכות השלטון ומפלגת יש עתיד, מבקשות מבית המשפט להורות לשר המשפטים יריב לוין לכנס את הוועדה לבחירת שופטים. בעתירות נטען כי ההחלטה של לוין שלא לכנס את הוועדה נגועה בחוסר תום לב ובשיקולים זרים.

שר המשפטים יריב לוין בכנסת
מסרב לכנס את הוועדה לבחירת שופטים. שר המשפטים לוין | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

"לשון החוק פשוטה ומדברת בעד עצמה", נכתב בעתירת יש עתיד. "המחוקק לא התכוון להעניק לשר המשפטים את הסמכות לפגוע בתפקודה ובכשירותה של הרשות השופטת, בדרך של הימנעות מכוונת מכינוס הוועדה עד שהרכבה יישא חן בעיניו".

יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד במליאת הכנסת
יש עתיד עתרה נגד לוין. לפיד: "נתניהו לא מסוגל להשתלט על שר המשפטים שלו"

בתחילת החודש לוין קרא לקואליציה לפעול לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים. "הרכב הוועדה מעוות - אין לו אח ורע בעולם", אמר לוין במליאת הכנסת. "המצב היום אבסורדי, בלתי מתקבל על הדעת. נדרש תיקון בנושא והדבר הזה בסופו של עניין, אני מתקווה, גם יתבצע".