ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר היום (ראשון) בתגובה על העתירה שמבקשת למנוע ממנו להתערב במהפכה המשפטית שהוא חייב לעסוק בה כי היא משפיעה על הביטחון והכלכלה. מדובר בפעם הראשונה שנתניהו אומר שלחקיקה השפעות מרחיקות לכת מן הסוג הזה, והוא אף הודה שאנחנו נמצאים ב"משבר לאומי". 

לקריאת מכתב התשובה המלא של עורכי דינו של נתניהו - לחצו כאן

"אזרחי ישראל בחרו רק לפני חודשים ספורים, ברוב ברור, במפלגות המרכיבות את הקואליציה הנוכחית", מסר נתניהו באמצעות עורכי דינו, מיכאל ראבילו ורועי שכטר. "כל המפלגות המרכיבות את הקואליציה הנוכחית, הודיעו באופן ברור במערכת הבחירות, שהן מעוניינות שחבר הכנסת בנימין נתניהו יעמוד בראשות הממשלה".

נתניהו ולוין מסתודדים בישיבת ממשלה (צילום: N12)
נתניהו ושר המשפטים הבוקר בישיבת הממשלה | צילום: N12

הוא הוסיף: "פסק הדין לא אסר על ראש הממשלה לדון בוועדה לבחירת שופטים, וראש הממשלה עצמו הודיע, והוא חוזר ומודיע שוב מפורשות, שהוא מסכים לכך שלא יהיה שופט חדש שיבחר על ידי הוועדה לבחירת שופטים שיהיה מעורב בעניינו".

לדברי נתניהו, "כל אדם בר דעת מבין שבעת של משבר לאומי בעל השלכות פנימיות וחיצוניות למדינת ישראל, ראש הממשלה, מחויב לפעול לטובת העם כדי לנסות להביא להסכמה לאומית רחבה ככל האפשר, למניעת אלימות ולהבטחת החוק והסדר והתפקוד השוטף של המדינה, ביטחונה ויציבותה הכלכלית של המדינה, ושמירה על יחסי החוץ של המדינה".  

בהמשך, הודה נתניהו בהשפעות רחבות ההיקף שיש למהפכה המשפטית. "עם כל הכבוד לכל הסדר ניגוד עניינים, כאשר יש נושא שנשיא המדינה מודיע שלדעתו הוא עלול להוביל חלילה למלחמת אחים; כאשר נשיא ארה"ב ומנהיגי העולם מביעים בנושא עמדה ומשוחחים עליו עם ראש הממשלה; כאשר הנושא משפיע על ביטחון המדינה וכלכלתה; ראש הממשלה חייב מתוקף תפקידו לנהל את הנושא ולהיות מעורב בו ואין לכך שמץ של קשר לענייניו האישיים", אמר. "זו המשמעות של תפקיד ראש הממשלה, וזו המשמעות של בחירת אזרחי מדינת ישראל".

בסוף המכתב, עורכי דינו של נתניהו סיכמו: "נוכח כל הנימוקים המפורטים לעיל, דין בקשת הבזיון להידחות מכל וכל, הן על הסף, והן לגופן של טענות".

נתניהו הצהיר: "נכנס לאירוע"

העותרים, התנועה לאיכות השלטון ואחרים, דרשו מבג"ץ למנוע מנתניהו לעסוק במהפכה המשפטית והסבירו כי בעצם העיסוק הזה הוא עובר על הסכם ניגוד העניינים, שהיועמ"שית אמרה שעדיין תקף לגביו. בכך, טוענים העותרים, נתניהו מבזה את פסיקת ביהמ"ש. 

לפני קצת יותר משבוע, לאחר שחוק הנבצרות אושר ב-3 קריאות, נתניהו הצהיר"עד היום ידיי היו כבולות. אם הייתי נכנס לאירוע הייתי מוצא לנבצרות. לכן הערב אני מודיע: עד כאן. אני נכנס לאירוע". אחרי הצהרתו, היועמ"שית הגיבה: "כל פעולה שתנקוט בניגוד לחוות הדעת - בלתי חוקית".