בג"ץ הוציא היום (ראשון) צו על תנאי שמורה למדינה לנמק תוך 90 ימים מדוע לא לבטל את חוק התיקון לפקודת המשטרה, שכונה "חוק בן גביר". הצו הוצא במסגרת עתירה של התנועה לאיכות השלטון – שהביעה את התנגדותה לחוק שמקדם השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ולטענתה נועד להעניק לו סמכויות מרחיקות לכת.

בן גביר תקף את בג"ץ עם פרסום דבר הוצאת הצו. "לצערי שופטי בית המשפט העליון שוב מוכיחים שהם סבורים שהם מחוקקי על, מעל כנסת ישראל. אני פונה לראש הממשלה ואומר לו – 'הגיע הזמן להעביר את הרפורמה במלואה, בלי להיכנע, בלי למצמץ'", כתב. "בוא נראה את כל החתרנים, את אלה שהצביעו מאחורי הפרגוד לטובת קארין אלהרר אם הם יעזו להצביע נגד הרפורמה. רפורמה עכשיו".

בג"ץ דן בעתירות, היועמ"שית בעמדתה: "התיקון עמום"

בשבוע שעבר דן בית המשפט העליון בעתירות השונות שהוגשו נגד התיקון לפקודת המשטרה, אותו יזם בן גביר שדרש ייצוג עצמי. קודם לכן הגישה היועמ"שית את עמדתה לעתירות, וקבעה כי גם בלי התיקון יש לשר סמכות לקבוע מדיניות כללית וכי התיקון הזה מעניק לשר סמכויות "באופן עמום, מבלי שנקבעו מנגנונים מאזנים שיבטיחו את עצמאותה המקצועית של המשטרה".

בעתירות שהוגשו לאחר שהחוק אושר בקריאה שנייה ושלישית, נטען כי התיקון לחוק מהווה פגיעה בדמוקרטיה בשל החלשת עצמאות המשטרה וההתערבות הפוליטית בעבודת הארגון. "שינוי פקודת המשטרה הוא עוד כרסום ביסודות הדמוקרטיה, כחלק מטיפולי ההמרה הבזויים שיהפכו את מדינת ישראל ללא דמוקרטית ולא ליברלית", אמר עו"ד אליעד שרגא, יו"ר התנועה לאיכות השלטון עם הגשת העתירה.