לקראת יום השיבוש - המאבק נמשך: עשרות מפגינים נגד המהפכה המשפטית הגיעו הערב (חמישי) לאיילון צפון - וחסמו את מחלף ההלכה לתנועה, בשיא שעות העומס. המפגינים מחו מול ביתו של חה"כ בועז ביסמוט, ובסיום ירדו לחסום את הכביש. בתיעודים שמגיעים מאיילון, נראו עשרות רכבים עומדים במקום - אל מול המפגינים שהניפו את דגלי ישראל. לאחר חצי שעה של חסימה, המפגינים עזבו מיוזמתם את הכביש - והוא נפתח לתנועה. 

חסימת נתיבי איילון (צילום: שב״פ)
חוסמים את איילון - לאחר מחאה מול ביתו של חה"כ ביסמוט | צילום: שב״פ

לאחר תחילת חסימת הכביש, מארגני מחאת קפלן מסרו: "את איילון חוסמים כעת אנשי מחאת רמת גן שהפגינו מוקדם יותר מול ביתו של חבר הכנסת ביסמוט. בתום ההפגנה יצאה צעדה לגשר ההלכה ומשם ירדו המפגינים לאיילון". 

ההפגנה הערב מגיעה לאחר שמובילי המחאה הדגישו אתמול בשיחה עם N12, כי הם ממשיכים לפעול כדי להחריף את צעדיהם. הם התייחסו גם ליום השיבוש המתוכנן ביום שני בנתב"ג - שבו צפויים לחסום את התנועה לכיוון נמל התעופה.

המהפכה המשפטית: סיקור N12 

"אנחנו אומרים לציבור - זה הזמן לצאת ולהתנגד. אנחנו הולכים להשתמש בכלים שדומים למה שהיה בסבב א' וחלקם בעצימות גבוהה יותר", אומר נדב גלאון, ממובילי "כוח קפלן". "נערכים לכך שהחקיקה תחודש, הרבה אנשים נתנו צ’אנס להידברות והיה ברור שלא יצא מזה כלום", הוא מוסיף.

המכתב של לוחמי חיל האוויר

בנוסף ליום השיבוש הצפוי, גם מחאות המילאומניקים חזרו. ביום שלישי 150 לוחמים בשירות פעיל במילואים של יחידת שלדג של חיל האוויר הודיעו כי הם "מפסיקים לאלתר להתנדב" בתפקידם בצה"ל - עד שהחקיקה המשפטית תיפסק. במכתב שבו הודיעו על המהלך הם ציינו כי "כל עוד החקיקה שפוגעת בעצמאות מערכת המשפט" נמשכת, הם לא ישרתו בהתנדבות במילואים. 

 תוכנית החקיקה של הממשלה 

כפי שפרסמנו אמש ב"המהדורה המרכזית", בתום דיונים ארוכים הקואליציה הסכימה ככל הנראה לחוקק כבר בכנס הנוכחי של הכנסת את צמצום עילת הסבירות - וגם לשנות לאחר הפגרה את הרכב הוועדה לבחירת שופטים. לפי התוכנית, עד לפגרת מושב הכנסת בסוף חודש יולי, הקואליציה תעביר את החוק לצמצום עילת הסבירות, בהתאם למתווה שופט העליון סולברג. בנוסף, עם פתיחת המושב הבא בחודש אוקטובר, הקואליציה תשנה את הרכב הוועדה לבחירת שופטים, בהתאם להצעה של שר המשפטים לשעבר דניאל פרידמן.

אם יעבור החוק, יהיה למעשה שוויון בין הקואליציה לאופוזיציה בהרכב הוועדה לבחירת שופטים - חמישה לכל צד פוליטי. חלק מהנציגים יהיו שופטי עליון לשעבר, חלקם פוליטיקאים מכהנים. לפי ההצעה, לא יהיה וטו לאף צד, וכמובן גם לא לשופטי העליון.