היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה הגישה אמש (רביעי) את עמדתה לבג"ץ, בתגובה על הטענות למעורבותו יתר על המידה של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בהנחיות למשטרה בהפגנות נגד המהפכה המשפטית. "עליו להימנע ממתן הנחיות אופרטיביות למשטרה, באופן ישיר או באופן עקיף, גם כאשר הן ניתנות בלבוש של הוראות מדיניות לכאורה", הבהירה היועמ"שית. 

התגובה המלאה לצווי הביניים מטעם המדינה

בעמדת המדינה לבג"ץ, נטען כי השר בן גביר חרג בהתנהלותו, ואף ניסה להתערב בשיקול הדעת של הדרג הפיקודי במשטרה במהלך ההפגנות. "קיים חשש ממשי כי התנהלותו של השר לביטחון לאומי חצתה את קו הגבול", נכתב. "היה בה כדי להתערב או להוות ניסיון התערבות בשיקול הדעת המקצועי והעצמאי הנתון לדרג הפיקודי במשטרת ישראל בשטח, וזאת גם בזמן אמת ביחס לאירועים פרטניים שעניינם במחאות המתקיימות נגד השלטון בימים אל"ה.

בהרב-מיארה אף עקצה את השר, והבהירה כי עליו להימנע ממתן ההנחיות לשוטרים במהלך ההפגנות - "גם כאשר הן ניתנות בלבוש של הרואות מדיניות לכאורה". היועמ"שית טענה כי "התנהלות זו של השר אינה עולה בקנה אחד עם הדין", וכי לשוטרים ולמפקדים שנמצאים בשטח "נתון שיקול דעת עצמאי ומקצועי לשם מילוי תפקידם".

חסימות כבישים בהפגנות (עיבוד: אייל מרגולין, פלאש 90)
בן גביר נגד העותרים: "זועקים אנרכיה ורוצים כאוס". ארכיון | עיבוד: אייל מרגולין, פלאש 90

בתגובה על טענות העותרים לבג"ץ, כתב השר לביטחון לאומי בן גביר: "המבקשים זועקים אנרכיה, המבקשים זועקים חסימת כבישים, המבקשים רוצים כאוס, והם גם רוצים שר לביטחון לאומי שישמש כעציץ ולא יאמר את דברו, ולא יגן על שלטון החוק. אין אלה בקשות, כי עם מניפסט פוליטי וזו עמדת הח"מ באשר לאותן בקשות".

בתחילת השבוע, בן גביר שיגר מכתב חריף ליועצת המשפטית לממשלה, ובו הבהיר לה כי הוא לא מתכוון להסתמך על ייצוגה בעתירות נגדו. "אינני סומך כי תייצגי אותי נאמנה בעתירות השונות, ובנסיבות שנוצרו מן הדין שאני אייצג את עצמי בייצוג עצמי או פרטי", כתב בן גביר. גם ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס לנושא בישיבת הממשלה, ואמר כי "בכל דמוקרטיה מתוקנת הממשלה אחראית על המשטרה, אוי לנו אם זה לא יהיה".