ממשלת ישראל אישרה היום (חמישי) את ההסכם הימי עם לבנון בישיבת ממשלה מיוחדת, שבועיים לאחר שההסכם הונח על שולחן הכנסת והובא לאישור הקבינט. שרת הפנים איילת שקד היתה היחידה שהצביעה נגד, וכל שאר השרים הצביעו בעדו.

"זה הישג כביר למדינת ישראל ולממשלת ישראל", אמר ראש הממשלה יאיר לפיד בפתח הישיבה. "זה הסכם שמחזק ומבצר את ביטחון ישראל ואת חופש הפעולה שלנו מול חיזבאללה והאיומים מצפון. יש קונצנזוס נדיר מכל מערכות הביטחון על החיוניות של ההסכם".

"זה הישג מדיני", המשיך לפיד. "לא בכל יום מדינת אויב מכירה במדינת ישראל בהסכם כתוב מול כל הקהיליה הבין-לאומית. לא בכל יום ארה"ב וצרפת מתייצבות מאחורינו ומעניקות ערבויות ביטחוניות וכלכליות. וכמובן זה הישג כלכלי שיכניס למדינה כסף שישמש לרווחה, לבריאות, לחינוך ולביטחון. מדינת ישראל הרוויחה היום ביטחונית, כלכלית, מדינית ואנרגטית".

הסכם הגבול הימי בין ישראל ללבנון (עיבוד: N12)
הסכם הגבול הימי בין ישראל ללבנון | עיבוד: N12

בלבנון חתמו; הוכשטיין: "יום היסטורי"

הנשיא הלבנוני מישל עאון חתם גם כן על אישור ההצעה האמריקנית זמן קצר לפני כינוס הממשלה. "מדובר ביום היסטורי", אמר היום המתווך האמריקני עמוס הוכשטיין. "ההסכם יספק יציבות משני צדי הגבול, וחתימתו תהיה נקודת מפנה לכלכלה הלבנונית".

שרת האנרגיה קארין אלהרר אמרה לפני כינוס הממשלה כי מדובר ביום משמח: "להסכם הזה יש משמעויות ביטחונויות, כלכליות, אנרגטיות ואטסטרגיות לאזור כולו. אחרי אישור הממשלה והחתימה אנחנו מתקדמים הלאה לעבר חתימה על הסכם מפורט עם חברת טוטאל, החברה שתפיק את הגז, ונעמוד על כל הזכויות הכלכליות של מדינת ישראל". שר המשפטים גדעון סער הוסיף כי חתימת ההסכם "עדיפה לאין שיעור של החלופה של היעדר הסכם", ושאישורו הוא "הדבר הנכון".

קארין אלהרר, שרת האנרגיה (צילום: לע"מ)
"הדבר הנכון", קארין אלהרר | צילום: לע"מ

"התהליך שבו הובא ההסכם לממשלה והונח בכנסת הוא תהליך לא טוב, במיוחד ערב בחירות", אמר שר התקשורת יועז הנדל. "מצד שני, ההסכם טוב ועונה על האינטרס הביטחוני והלאומי של ישראל. בוודאי לא פוגע בביטחון, ועוזר לנו ברמה הכלכלית, ולכן אני תומך בו".

יאיר לפיד חתם על ההסכם הימי בין ישראל ללבנון (צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)
רה"מ לפיד חותם על הסכם הגז, הבוקר. | צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ
נחתם ההסכם הימי בין ישראל ללבנון (צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)
רה"מ לפיד ושרת האנרגיה אלהרר יחד עם אנשי המשלחת הישראלית | צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ

הבאת ההסכם לאישור הממשלה ללא הצבעה בכנסת התאפשרה לאחר שביום ראשון בג"ץ דחה פה אחד את העתירות נגד ההסכם.