אחרי שהחוק לפיזור הכנסת יצא אתמול (רביעי) לדרך באופן רשמי עם אישורו בקריאה טרומית, שורה של אינדיקציות מראות כי ראש הממשלה נפתלי בנט, האיש שהוביל את המהלך לפיזור, לא יתמודד בבחירות הקרובות.

בין השאר, מקורבים לבנט מייעצים לו לפרוש ולא להתמודד לאחר השלמת המהלך לפיזור הכנסת. כל המהלך של בנט לתת ללפיד באלגנטיות את ראשות ממשלת המעבר במקום להתבזות ולהישאר בתפקיד, יכול היה להיות גסיסה מכוערת, ואותו הדבר גם לגבי ריצה של ימינה.

ישראל הולכת לבחירות - סיקור נרחב ב-N12:

אינדיקציה נוספת נמצאת בסקרים: עבור מי שמתחיל ב-4 מנדטים וזוכר שבפעמים הקודמות התחיל עם 20, 15 ו-16, זו לא נקודת פתיחה מאוד טובה. מדובר בקרב שאפשר איכשהו לנצח, אבל הוא לא אידאלי.

הדבר השלישי והמכריע הוא חוסר ההתאמה המובהק בין הרכב סיעת ימינה ובין הרכב מצביעיה. בסקר שהראינו אמש ב"מהדורה המרכזית" הוצגה עובדה מדהימה. כל מצביעי ימינה משתייכים לגוש המרכז-שמאל, הם לא ילכו לא לנתניהו ואפילו לא לסער, והם יצביעו יש עתיד, כחול לבן או ישראל ביתנו.

אם בנט רוצה לשרוד, הוא צריך להיפטר מהמצביעים ולנסות איכשהו לשבור ימינה, או להיפטר מהסיעה. אחרי שאיילת שקד אמרה שהיא מוכנה לכהן תחת נתניהו ופועלת להקים ממשלה חלופית, בנוסף לסטלה ויינשטיין מנכ"לית ימינה ושירלי פינטו, אין דרך שהצעד לא יגרום למצביעים הפוטנציאליים לברוח. ומכאן, נפתלי בנט בסבירות גבוהה יודע שהוא לא יתמודד לאחר פיזור הכנסת. מלשכתו של בנט לא נמסרה תגובה.

ישראל בדרך לבחירות - הזירה הפוליטית

במקביל - מאבק סביב "חוק הנאשם" וניסיון להקים ממשלה חלופית

אפשר לומר באופן סופי כי שתי היוזמות, חוק הנאשם והניסיון להקים ממשלה חלופית, הן בלונים של הקואליציה והאופוזיציה שסיכוייהם להתממש ממש קלושים. שתי היוזמות מטרתן לגרום לצד השני לזרז את פיזור את הכנסת.

לגבי חוק הנאשם, גורמים בכירים ביש עתיד אומרים על הצעת החוק כי יותר מדובר ב"הצהרת כוונות" וכי לא תאושר, שכן, אין באמת אפשרות להעביר חוק היסוד כזה אחרי פיזור הכנסת. הניסיון להעביר את החוק יהיה אירוע חוקתי חסר תקדים, שלפיו מנסים למנוע מהקפטן של הקבוצה השנייה לעלות למגרש אחרי שכבר נשמעה שריקת הפתיחה.

בנוסף, באופן אבסורדי, יוזמת "חוק הנאשם" לא משרתת את לפיד. אם נתניהו ישיג 61 אצבעות, הוא יבטל את החקיקה. ואם לא ישיג 61, זה יהיה התירוץ המושלם של החרדים או השותפים של נתניהו לבחור מישהו אחר מהליכוד. בממשלה כזו לפיד בכלל לא יהיה ראש הממשלה ולא בטוח שבכלל יהיה חבר בה.

לגבי ממשלה חלופית, גם המעורבים בעניין, שקד ואחרים בליכוד, מעריכים שהסיכויים לכך די אפסו. במשך 3 שנים הליכוד ניסה להקים ממשלה ומלבד ממשלת החילופים עם גנץ, לא ממש הצליח. האם פתאום יצליח הליכוד להקים ממשלה ב-6 ימים? הסיכוי היחיד להקים ממשלה כזו, הוא אם בשבוע הקרוב גדעון סער וכל חברי סיעתו יחליטו לעשות מעשה, אך הסיכויים לזה נראים קלושים למדי.