125 יום לבחירות: מפת הגושים לא משתנה במקרה שהבחירות היו מתקיימות היום (שלישי), כך על פי סקר שפרסמנו במהדורה המרכזית. הקואליציה הנוכחית הייתה מקבלת 56 מנדטים, וגוש נתניהו היה מקבל 59 מנדטים. 
 
עוד עולה מהסקר כי המפלגות תקווה חדשה, מרצ, רע"ם וימינה נמצאות על גבול אחוז החסימה עם 4 מנדטים כל אחת. במקרה שחה"כ עמיחי שיקלי יחליט לרוץ ברשימה חדשה לכנסת - הוא מקבל כ-1.8% מהקולות, כ-2 מנדטים.

 

 

 

 

 
 
במקרה שמפלגת ימינה לא תתמודד בבחירות - מהסקר עולה כי המנדטים שלה יתחלקו בין מספר מפלגות: 2 מנדטים נוספים ליש עתיד, מנדט אחד לכחול לבן ומנדט אחד לאביגדור ליברמן - ובכך מפת הגושים לא משתנה. במקרה של איחוד בין בנט ללפיד השניים מקבלים תוספת כוח ומגיעים ל-26 מנדטים, לעומת 36 לליכוד. במקרה הזה גוש נתניהו מתחזק ל-60, כי תקווה חדשה לא תעבור את אחוז החסימה.

מי המתאים ביותר לתפקיד ראש הממשלה?

על פי תוצאות הסקר, בנימין נתניהו מוביל על כל פוליטיקאי אחר במידת התאמתו לתפקיד. בהשוואה לנפתלי בנט, 47% השיבו כי נתניהו מתאים יותר, 23% השיבו שבנט מתאים יותר, 25% השיבו שאף אחד מהם ו-5% השיבו שהם לא יודעים.

בהשוואה ליאיר לפיד, 47% השיבו שנתניהו מתאים יותר לתפקיד רה"מ, 31% השיבו שלפיד מתאים יותר, 18% השיבו שאף אחד מהם ו-4% השיבו שהם לא יודעים.

בהשוואה לבני גנץ, 46% השיבו שנתניהו מתאים יותר לתפקיד רה"מ, 26% השיבו שגנץ מתאים יותר, 23% השיבו שאף אחד מהם ו-5% השיבו שהם לא יודעים.

מה עדיף - בחירות או ממשלה חדשה בכנסת הנוכחית בראשות נתניהו?

57% מכלל המשיבים על הסקר השיבו שהם מעדיפים בחירות על פני ממשלת נתניהו בכנסת הנוכחית, לעומת 32% שהשיבו כי הם מעדיפים ממשלה בראשות נתניהו ו-11% השיבו שהם לא יודעים.

בחלוקה לפי מצביעים, 76% מאלו שהצביעו למפלגות שמרכיבות את הקואליציה הנוכחית השיבו שהם מעדיפים בחירות, ואילו רק 14% השיבו שהם מעדיפים ממשלה בראשות נתניהו בכנסת הנוכחית. בקרב אלו שהצביעו למפלגות האופוזיציה, 37% השיבו שהם מעדיפים בחירות, 57% השיבו שהם מעדיפים ממשלה בראשות נתניהו בכנסת הנוכחית ו-6% השיבו שהם לא יודעים.

 

 

 


מזמין הסקר: חברת החדשות

עורך הסקר: מדגם ייעוץ ומחקר בראשות מנו גבע

מועד איסוף הנתונים: 21/6/2022

אוכלוסיית המחקר: מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה בישראל בגילאי 18 ומעלה

מספר המשיבים בפועל: 510

טעות הדגימה המרבית: 4.4%+

שיטה סטטיסטית: הסקר בוצע בשיטות סטטיסטיות מקובלות

שיטת הדגימה: דגימת שכבות ובתוך השכבות דגימה אקראית

אופן ביצוע הסקר: אינטרנטי + טלפוני