שר החוץ יאיר לפיד החליט למנות היום (שלישי) את חה"כ ג'ידא רינאוי זועבי לקונסולית הכללית של ישראל בשנגחאי, סין. מינויה של זועבי, שרק לאחרונה "מרדה" בממשלה והצביעה נגד חוק הגיוס, כפוף לאישור הממשלה. 

השר לפיד מסר: "ח"כ רינאוי-זועבי מגיעה עם ניסיון ניהולי עשיר ורקע כלכלי וציבורי מגוון ומרשים. אני מאחל לה הצלחה ובטוח שהיא תוביל את הקונסוליה הכללית של ישראל בשנגחאי להישגים חדשים וחשובים. אין חולק על חשיבותה של סין בכלל ושל שנגחאי בפרט לכלכלה העולמית. יחסינו הכלכליים עם סין הם מנוע צמיחה חשוב לכלכלת ישראל ויש להמשיך ולקדמם"

ג'ידא רינאווי זועבי מקריאה מהדף (צילום: Avshalom Sassoni, פלאש/90 )
"זכות גדולה" רינאווי זועבי | צילום: Avshalom Sassoni, פלאש/90

ח"כ רינאוי זועבי, הקונסולית המיועדת, אמרה עם מינויה: "זוהי זכות גדולה להיות האישה הערביה הראשונה בתפקיד דיפלומטי כה בכיר. אני שמחה שיתאפשר לי לתרום למשימה החשובה של הידוק שיתוף הפעולה הכלכלי, המסחרי והתרבותי עם אחת משותפותיה הכלכליות המשמעותיות של ישראל בעולם מהקונסוליה הכללית הישראלית בשנגחאי, מרכז עצבים חשוב של הכלכלה הגלובלית״.

מי שצפויה להחליף את זועבי בכנסת כח"כית מטעם מרצ היא קטי פיאסצקי-מורג, המכהנת כיום כחברת מועצת העיר בת-ים. חה"כ מוסי רז ממרצ בירך על החלטתו של לפיד למנות את רינאוי זועבי לקונסולית, ועל מינויה העתידי של קטי פיאסצקי מורג לחברת כנסת: "הנשים הנכונות במקומות הנכונים".

 

חברת הכנסת הטרייה, פרסמה בחשבון הטוויטר שלה מספר דקות לאחר ההודעה כי תכהן כחלק מהכסנת הנוכחית ציוץ הומוריסטי למדי וכתבה: ״אם הייתי יודעת שזה מה שהולך לקרות היום, הייתי נועלת נעלי עקב שמכבדות את המעמד״.

 

בחודש שעבר הצביעה רינאוי-זועבי נגד חוק הגיוס והביאה להפלתו, לאחר ש-54 תמכו בו ו-54 התנגדו. רינאוי-זועבי הסבירה את החלטתה: "ההתנהלות בנגב של הממשלה, המשרד לביטחון הפנים, משרד השיכון, המשטרה וקק"ל, נגד האזרחים הערבים הבדואים הייתה לאות קלון של מדיניות ברוטלית, אטומה ודורסנית".

היא הוסיפה כי "הממשלה תמכה בהבאת הצעת חוק גזענית ופשיסטית של הציונות הדתית בנושא חוק הלאום. בעבר הגשנו מתווה צודק וראוי לחוק האזרחות אשר יבטיח את כבוד האנשים, אך לצערי שרת הפנים איילת שקד נפנפה בהבטחותיה הללו ולא קיימה אותן". לדבריה, "איני יכולה לעבור על כך לסדר היום, ועל כן בצעד של מחאה, הצבעתי היום בעד מצפוני, בעד החברה הערבית ונגד הצעות חוק שהממשלה רצתה לקדם - חוק הגיוס וחוק שירות לאומי. הקואליציה הזו הבטיחה שינוי, גם כלפי החברה הערבית. חובת ההוכחה היא על הממשלה".