כיממה לאחר החלטת בג"ץ כי ניתן לפסול חוקי יסוד "בשל חריגה מסמכות הכנסת", החלטה שגונתה על-ידי יו"ר הכנסת יריב לוין וכונתה כ"אירוע מטורף", היועץ המשפטי לממשלה ד"ר אביחי מנדלבליט השיב למתקפה של לוין וטען כי ההחלטה "מחייבת". 

"בית המשפט העליון, בשבתו כבג"ץ, פסק אתמול בעתירה בעניין תיקון מספר 50 לחוק יסוד: הכנסת", פתח היועמ"ש בהודעתו. "אל מול התקפות פרועות המופנות כלפי בית המשפט בעקבות פסק הדין, חשוב לשוב ולהדגיש את ערכי היסוד של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית - הכרעת בית המשפט העליון מחייבת ואין בלתה".

עוד טען היועמ"ש כי על כולם לכבד את ההחלטה וכי אין מקום להסתה נגד בית המשפט או לפגיעה בו: "רשויות השלטון נדרשות לכבדה. גם אם עמדת הממשלה או הכנסת אינה מתקבלת, המעמד המחייב של פסיקת בית המשפט הוא כלל ההכרעה המחייב במדינת ישראל. אין מקום לפגיעה במעמד בית המשפט העליון או במעמד השופטים, בוודאי שאין מקום להסתה כנגדו ולדה- לגיטימציה לשופטיו".

לפי ההחלטה שהתקבלה אתמול, שופטי בג"ץ קיבלו עתירות שהוגשו נגד הגדלת התקציב ההמשכי בכנסת הקודמת ב-11 מיליארד שקלים, שעברה על פי דרישת הליכוד כחלק מ"פשרת האוזר". השופטים קבעו כי הכנסת עשתה שימוש לרעה בסמכויות הכנסת.

המשמעות המשפטית היא שחוקי היסוד אינם מחייבים את בית המשפט העליון, והוא בוחן מהותית אם הם חלק מ"המארג החוקתי". ההחלטה התקבלה ברוב של 6 שופטים בראשות הנשיאה אסתר חיות אל מול 3 שופטים שהתנגדו. הנשיאה חיות כתבה: "מדינת ישראל הייתה - ועודנה - שרויה במשבר פוליטי חסר תקדים ונראה כי חוקי היסוד, כמו גם תקציב המדינה, הפכו לכלי משחק במשבר זה".