בצל ההפגנות הבלתי פוסקות מול ביתו הפרטי של ראש הממשלה נפתלי בנט ברעננה, המשטרה הודיעה אמש (ראשון) לארגוני המחאה כי תגביל את המחאה באזור הבית שברחוב ציפמן לשלוש הפגנות בשבוע. במסמך ההנחיות שהגיע לידי N12 נכתב כי חל איסור לקיים מחאה ברחובות הסמוכים לביתו של ראש הממשלה וכי המחאות באזור יועתקו לצומת הסמוך. עוד נכתב כי חל איסור על גרימת רעש בין השעות 16:00-14:00 ולאחר השעה 21:30.

"חל איסור לקיים מחאות ברחובות הסמוכים לביתו של ראש הממשלה נפתלי בנט", נכתב במסמך. המחאות ייערכו ברחוב ציפמן, מערבה לצומת הרחובות ציפמן – נחשון. ככל שהמחאות יתרחבו וישתתפו בהן מעל 200 משתתפים, מקום המחאה יועתק לקטע הרחוב שבין בית מספר 23 ברחוב האלה לבין כיכר רבי עקיבא / רחוב האלה. על אף האמור, ניתן לקיים מחאה שקטה של עד חמישה אנשים בצומת הרחובות ציפמן – מאפו".

באשר לזמני ההפגנות נכתב כי "במהלך השבוע ניתן לקיים עד שתי מחאות. המחאות יתקיימו בימים ג' ו-ה' או בימים אחרים בתיאום עם המשטרה. המחאות יסתיימו לא יאוחר מהשעה 23:00. בסוף השבוע ניתן לקיים מחאה אחת – ביום שישי או במצאי שבת – בתיאום עם המשטרה. ביום שישי המחאה תסתיים לא יאוחר משעה לפני כניסת השבת. במוצאי השבת המחאה תחל לא לפני חצי שעה לאחר צאת השבת ותסתיים עד חצות".

תחת סעיף "גרימת רעש במחאות", נכתב: "חל איסור על גרימת רעש חזק או בלתי סביר בכל שעה ובכל דרך שהיא. הקמת רעש במהלך המחאה, באמצעות אמצעי הרעשה כגון צופרי אוויר, תופים, כלי הקשה, הקשה על חפצים באמצעות כלים מכל סוג, מותרת למשך שעתיים במצטבר בלבד ולא יאוחר מהשעה 21:30".

המחאה מול ביתו הפרטי של רה"מ בנט (צילום: החדשות 12, החדשות12)
המחאה מול ביתו הפרטי של רה"מ בנט | צילום: החדשות 12, החדשות12

"ביום שישי הקמת הרעש באמצעות אמצעי הרעשה מותרת למשך שעתיים במצטבר ולא בין השעות 16:00-14:00", נכתב במסמך. "החל מהשעה 21:30 ועד סיום המחאה אסור השימוש באמצעי ההרעשה המפורטים ובכל מקרה אסורה הקמת רעש חזק או בלתי סביר". עוד נכתב כי המחאות בצומת הרחובות ציפמן – מאפו הינן מחאות שקטות וחל איסור על הקמת רעש במחאות אלה.

מדובר במסמך הגבלות שנחתם על ידי מפקד מחוז מרכז במשטרה והוא מהווה פרקטיקה נפוצה ומוכרת, שהתחילה בעקבות מחאת העדה האתיופית מול ביתו של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט ב-2019. בהמשך הוצאו הנחיות דומות גם באשר למחאות מול בתיהם של בני גנץ, ליאת בן ארי, אבי ניסנקורן ואמיר אוחנה.

עו"ד חור אוריאל ניזרי המייצג את השכנים מסר בתגובה: "אנחנו נמשיך להיאבק ולא ניתן להפוך את רעננה לבלפור".

הבית של משפחת בנט, לפני השיפוצים
בית משפחת בנט ברעננה

מוקדם יותר נודע ל-N12 כי קבוצת תושבים ברעננה פנתה במכתב לשר לביטחון הפנים, לראש השב"כ, למנכ"ל משרד ראש הממשלה ולגורמים נוספים - בדרישה לשנות את ההסדר הקיים בשכונתו של ראש הממשלה בנט. הפנייה מתבצעת במסגרת מיצוי הליכים לפני עתירה שתוגש לבג"ץ.

דרישת התושבים מתמקדת בשלוש סוגיות מרכזיות. הם מבקשים להעתיק את מקום המגורים המרכזי של ראש הממשלה - מרעננה לבלפור. בנוסף, הם דורשים לעצור או לפחות לצמצם את ההפגנות באזור, וגם - לשנות את סידורי האבטחה באופן שישבש פחות את חייהם.

ראש הממשלה בנט החליט שלא לעבור למעון הרשמי ברחוב בלפור בשל העובדה שארבעת ילדיו עדיין לומדים בבתי ספר באזור, וכעת בשל הנחיות האבטחה המחמירות של השב"כ והשל ההפגנות היצריות - חייהם של התושבים הפכו לסיוט.