יממה אחרי שהכנסת הצביעה על פיזורה בקריאה טרומית ובשיאו של המשבר הפוליטי, סקר שערך אמש (חמישי) מכון מנו-גבע, מעניק לגוש הימין בראשותו של ראש הממשלה נתניהו 67 מנדטים, לו הבחירות היו נערכות היום. מדובר בהתחזקות של מנדט אחד על פי הסקר הקודם שנערך בסוף השבוע שעבר.

לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

על פי תוצאות הסקר, הליכוד שומרת על כוחה ומקבלת 30 מנדטים. מפלגת השלטון מציגה נתון יציב יחסית בסקרים האחרונים, אחרי התחזקות משמעותית בחודשים האחרונים. ימינה של נפתלי בנט שומרת על כוחה ואף מתחזקת במנדט אחד ל-21. המפלגות החרדיות שומרת על כוחן ומקבלות 8 מנדטים כל אחת. כל אלה מביאים את הגוש לשיא של 67 מנדטים.

המחנה שמתנגד לנתניהו, לפחות על הנייר, היה זוכה ל-53 מנדטים לו הבחירות היו מתקיימות היום. יש עתיד-תלם של יאיר לפיד ומשה בוגי יעלון זוכה ל-17 מנדטים, אחד פחות מהסקר הקודם, ואילו כחול לבן מתחזקת במנדט אחד לעומת הסקר הקודם ועומדת על 10.

הרשימה המשותפת שהייתה במוקד העניינים בשבועות האחרונים בעקבות ההתקרבות של יו"ר רע"מ מנסור עבאס, זוכה ל-12 מנדטים בלבד, פחות 3 מכוחה בכנסת הנוכחית. שתי המפלגות שסוגרות את הרשימה הן ישראל ביתנו של אביגדור ליברמן שנחלשת במנדט אחד ומקבלת 7, ומרצ שמתחזקת במנדט אחד לעומת הסקר הקודם וזוכה גם היא ל-7 מנדטים.

ומה קורה אם כחול לבן המקורית מתאחדת מחדש והפעם בראשות יאיר לפיד? המפלגה שהייתה אלטרנטיבה שלטונית בכל שלוש מערכות הבחירות האחרונות, מקבלת רק 25 מנדטים, שני מנדטים פחות מריצה שלהם בנפרד, ו-8 מנדטים פחות מכוחם בכנסת הנוכחית. הליכוד וימינה מקבלות במצב הזה מנדט כל אחת וגוש הימין עולה ל-69 מנדטים.

מי שהצהיר כי ירוץ בבחירות הקרובות אך לפי שעה לא בחר באיזה מפלגה הוא ראש עיריית תל אביב רון חולדאי. כניסה שלו כמספר 2 של יאיר לפיד ביש עתיד-תלם מחזירה מעלה את המפלגה ל-21 מנדטים, שלושה מהם על חשבון כחול לבן שמתכווצת ל-7 בלבד ומנדט אחד ממרצ. במצב כזה, גוש הימין יזכה ל-67 מנדטים. כמו בכל הסקרים האחרונים, אין שינוי במפלגות שלא עוברות את אחוז החסימה: העבודה, גשר, דרך ארץ והבית היהודי.

גם בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה ישנו רוב מוצק לגוש הימין לאחר ש-33% מהמשיבים ענו כי נתניהו הוא המועמד המתאים ביותר לכהן כראש הממשלה, ויו"ר ימינה נפתלי בנט זוכה ל-18%. ראש הממשלה נתניהו מגדיל את הפער מבנט, לאחר שבסקר הקודם הפער עמד על 11%, לעומת 15% בסקר הנוכחי. שר הביטחון גנץ שקיווה שנתניהו יכבד את הסכם הרוטציה והוא יפנה את מקומו, זוכה לנתון נמוך מאוד של 7% בלבד. יו"ר האופוזיציה לעומתו מקבל על פי הסקר 13%, רחוק מאוד מנתניהו.

סקר מנדטים, התאמה לתפקיד ראש הממשלה (צילום: החדשות12)
סקר מנדטים, התאמה לתפקיד ראש הממשלה | צילום: החדשות12

40% מהנשאלים מאמינים שראש הממשלה נתניהו הוא האשם בפירוק המסתמן של הממשלה וההליכה לבחירות, ורק 20% חושבים שגנץ אחראי. 25% מהנשאלים חושבים ששניהם אחראים באותה מידה. למרות הנתונים, נראה שהאחריות להליכה לבחירות לא משפיעה על מפת המנדטים.