N12
פרסומת

הדיל שנרקם עשוי להפוך את משה יעלון לראש הממשלה

אפשרות חדשה נבחנת כעת: הצבעת אי אמון קונסטרוקטיבי בממשלה והחלפתה בממשלה בראשות בוגי יעלון • מסתמן שיסכים לקבל את תמיכת הרשימה המשותפת • התנאי של כחול לבן הוא שלא יתמודד לראשות הממשלה במקרה של בחירות • מצבו של בנט בסקרים נזיל, והוא עשוי להצטרף גם כן

רינה מצליח
אולפן שישי
פורסם:
משה בוגי יעלון בני גנץ אשקלון
משה בוגי יעלון בני גנץ אשקלון | צילום: AP / FLASH 90, פלאש/90
הקישור הועתק

במסדרונות הכנסת נרקמת לאחרונה עסקה שעשויה להעמיד את ח"כ משה (בוגי) יעלון בראשות ממשלת ישראל - ובעצם לסיים, אולי לתמיד, את כהונת נתניהו. המהלך המפתיע נמצא בחיתוליו ונראה שמי שיכול להכריע את הכף הוא יו"ר ימינה נפתלי בנט. מצבו של בנט בסקרים טוב יותר ממה שיכול היה לדמיין אבל חלק לא קטן מאלה שטוענים שיצביעו לו, עלולים לחזור לכחול לבן או לליכוד.

האיום של כחול לבן "לצאת לדרך חדשה" אם לא יהיה תקציב, יחד עם הפגישה שהתקיימה בין שר הביטחון גנץ וח"כ בוגי יעלון השבוע, מביא אותנו לאפשרות חדשה שנבחנת כעת: הצבעת אי אמון קונסטרוקטיבי בממשלה והחלפתה בממשלה בראשות יעלון - לתקופה מוגבלת.

יש כרגע הסכמה של יעלון לקבל את תמיכת הרשימה המשותפת בהצבעת אי האמון הקונסטרוקטיבי, והתנאי של כחול לבן הוא שהרמטכ"ל לשעבר לא יתמודד לראשות הממשלה אם יהיו בחירות, ולא נראה שזה הכיוון שלו. מי שקולו לא נשמע בינתיים הוא יו"ר יש עתיד-תל"ם יאיר לפיד, שרואה בעצמו כמועמד לראשות הממשלה.

נפתלי בנט
כל התבטאות של בנט יכולה להחזיר את אלה שכרגע חונים אצלו - חזרה ל"כחול לבן" או ל"יש עתיד". | צילום: חדשות

יו"ר ימינה עדיין לא נתן את הסכמתו ולא ברור מה הוא יחליט בסופו של דבר. בנט כביכול מרקיע שחקים בסקרים, אבל לא בטוח שיש לו אינטרס ללכת לבחירות עכשיו. מספר המנדטים שלו בסקרים נזיל וזה מפני שכל התבטאות שלו יכולה להחזיר את אלה שכרגע חונים אצלו - חזרה לכחול לבן או ליש עתיד ואולי לליכוד, ממש כמו שקרה השבוע עם ההתבטאויות בנושא קהילת הלהט"ב.

בנט מתכנן לבנות מפלגה מגוונת, ואם נצרף לכך את העובדה שרק בשבוע שעבר הצביע בכנסת בעד יאיר לפיד כראש ממשלה - יש סיכוי שגם יו"ר מפלגת ימינה יצטרף למהלך שייתן למי שהיה שר הביטחון בממשלתו של נתניהו ומאז רואה בו יריב פוליטי מושבע את ראשות הממשלה. נצטרך להמתין.

בישראל ביתנו הגיבו לפרסום ואמרו: מעולם לא שמענו על רעיון מהסוג הזה, אנחנו לא שותפים לו והוא לא רלוונטי מבחינתנו.