הסכם שלום עם איחוד האמירויות והצהרת השלום עם בחרין צפויות להיחתם היום (שלישי) בבית הלבן. לקראת חתימת ההסכם ההיסטורי, גורמים בפמלית ראש הממשלה מסרבים לפי שעה למסור פרטים מתוך ההסכם ולא מוכנים להתייחס לשאלה מה יהיה ההסדר בעניין הפלסטיני. עם זאת, באמירויות כבר מאותתים על כך שהם יוכלו להיות בעמדה טובה להשפיע על הסוגיה הפלסטינית ואף על הנושא של הר הבית.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

באותה מידה, גורם בכיר באמירויות הדגיש בצורה מפורשת כי האמירתים קיבלו התחייבות מהאמריקנים שנושא הסיפוח לא על הפרק עד שנת 2024. כלומר, גם אם טראמפ ייבחר לכהונה שנייה בבית הלבן - הסיפוח יורד מהשולחן. עוד הדגיש אותו גורם, כי מטוסי ה-F-35 יימכרו לאיחוד האמירויות וראש הממשלה נתניהו לא יוכל להתנגד לכך. נתניהו ייאלץ למצוא דרך לשמור על היתרון האיכותי של ישראל בכל זאת. אותם הסכמים יובאו לאישור הממשלה ולאחר מכן לאישור הכנסת.

הסכם נורמליזציה עם בחריין (עיבוד: יונתן זינדל, פלאש 90, רויטרס)
הסכם נורמליזציה עם בחריין | עיבוד: יונתן זינדל, פלאש 90, רויטרס

מאות מוזמנים, מסכות כהמלצה בלבד: כיצד צפוי להיראות הטקס?

לקראת הבחירות בארה"ב בנובמבר, הנשיא טראמפ מעוניין שהטקס הזה ייראה כמה שיותר חגיגי וגדול ולכן האירוע יתקיים בהשתתפות 700 מוזמנים. בנוסף, לא תהיה חובת עטיית מסכה - אלא זו תהיה "המלצה בלבד". חשוב לציין כי האירוע מתקיים בשטח פתוח וגדול, ועדיין מי שירצה - יוכל לחבוש מסכה. מאירועים קודמים בבית הלבן ניתן להבין כי לא מעוניינים שם בחבישת מסכה באופן גורף.

הבית הלבן (צילום: Andrea Izzott, shutterstock)
ההיסטוריה חוזרת על עצמה, אבל אחרת. מדשאת הבית הלבן | צילום: Andrea Izzott, shutterstock

עוד לפני חתימת ההסכם, תתקיים מחר פגישה בין ראש הממשלה נתניהו לבין הנשיא טראמפ. לאחר החתימה, צפויים המנהיגים לשאת נאומים: טראמפ, נתניהו וכן שרי החוץ של האמירויות ובחריין. בין המוזמנים, גם בעלי תפקיד בעבר: שגרירת ארה"ב באו"ם לשעבר ניקי היילי, ואנשי העסקים רון לאודר וסילבן אדמס. במהלך הלילה שגריר האו"ם בישראל - גלעד ארדן הודיע כי הוא אכן ישתתף בטקס, לאחר שהוטלה בספק הגעתו לאירוע.

הלילה העביר יועצו של טראמפ ג'ארד קושנר תדרוך לעיתונאים, ואמר: "טקס החתימה על הסכמי אברהם הוא שיאה של הנהגתו החזקה של טראמפ והחזון של מנהיגי איחוד האמירויות, ממלכת בחרין ומדינת ישראל. ההסכמים הללו הם הישג ענק עבור המדינות המעורבות ומובילים לתחושה אדירה של תקווה ואופטימיות באזור. במקום להתמקד בסכסוכי העבר - אנשים מתמקדים כעת ביצירת עתיד מלא באפשרויות".