חבר הכנסת חיים כץ התפרץ בזעם היום (שלישי) מול ועדת הכנסת, בזמן שזו דנה בבקשת החסינות שהגיש. "אתה אומר דברים לא היו ולא נבראו" הטיח ביו"ר הוועדה אבי ניסנקורן. "אני בנאדם ישר ולא שיקרתי בחיים שלי". ההערכה בכנסת היא שכץ ישיג את הרוב הדרוש בוועדה. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בפנייתו לניסנקורן האשים כץ את היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, שהמליץ על הגשת כתב האישום, כי פגע בו "פגיעה שאתה לא מבין, ואתה רוצה שאני אשתוק?! אני בסך הכל בן אדם. כלום מעבר לזה. אני בנאדם ישר ולא שיקרתי בחיים שלי. המילה שלי זו מילה. בחיים לא שיקרתי".

האישום שמיוחס לכץ קשור לעבודתו הפרלמנטרית וחברותו בוועדת הרווחה, אליה הביא את יועצו הפיננסי כמומחה מבלי לחשוף את הקשר בין השניים. בשבוע שעבר הודיע מנדלבליט ליו"ר הכנסת כי יש לדחות את בקשת החסינות של ח"כ כץ בנימוק "שלא מתקיימת לגבי ח"כ כץ אף אחת מארבע העילות המפורטות בחוק חסינות חברי הכנסת". את עמדתו העביר מנדלבליט לקראת הדיון הראשון בבקשה להעניק לו חסינות מפני העמדה לדין בוועדת הכנסת שצפויה להכריע היום בנושא. 

"המעשים המפורטים בכתב האישום בעניינו של ח"כ כץ הם חריגים ביותר בנסיבותיהם ואינם תואמים את דרכי העבודה המקובלות בכנסת", כתב היועמ"ש ליו"ר הכנסת. "על כן, קיים שוני משמעותי בין מקרה זה לבין מקרים אחרים של קידום חקיקה ע"י חברי כנסת, כמפורט בעמדה".

בכתב האישום נאשם גם חברו של השר כץ, איש שוק ההון מוטי בן-ארי, בעבירות של מרמה, הפרת אמונים ושימוש במידע פנימי. לפי כתב האישום שהוגש נגד כץ, במקביל לכהונתו כחבר כנסת, הוא שימש גם כיו"ר ועדת העבודה הרווחה והבריאות של הכנסת. מתוקף תפקידו, היה בעל השפעה על קידום הליכי חקיקה ונושאים בעלי היבט ציבוריים. במקביל, השר כץ היה מושקע במיליוני שקלים בשוק ההשקעות, ותיק ההשקעות שלו גדל משמעותית באותה תקופה. 

עם השנים, התפתחה בין כץ לבן ארי, יועץ השקעות מנוסה, מערכת יחסים שהפכה לקשר חברי קרוב ביותר, כשבמקביל אחזו השניים באינטרסים כלכליים הדדיים. במסגרת זו השר כץ עמד על הפוטנציאל הרב הגלום במיומנותו הגבוהה של בן-ארי בהפקת רווחים כתוצאה מהמסחר בשוק ההון ועל הפוטנציאל הכלכלי הגלום בכך עבורו.

על פי האישום, בשנת 2010, ביוזמתו של בן ארי, הניח השר כץ על שולחן הכנסת הצעת חוק פרטית מטעמו שנועדה להביא לשינוי בסדר הנשייה של חברות המצויות בחדלות פירעון, כך שבעלי אג"ח רגילים יקדימו את בעלי השליטה בחברות.