N12
פרסומת

"אחד ביום": המקרה המוזר של המוסד בטורקיה

השבוע, טענו הטורקים שהצליחו לחשוף חוליית מוסד גדולה - 15 פעילים שריגלו עבור ישראל על אדמת טורקיה. הם טוענים שחלק מהעצורים הודו, פירסמו קלסתרונים, שיטות פעולה מדוייקות. אבל משהו בכל התיאורים האלה נשמע ללא מעט אנשים - טורקים וישראלים - מוזר. הפעם ב"אחד ביום": ערד ניר עם מה שאולי מסתתר מאחורי חוליית המוסד שלכאורה פעלה בטורקיה. האזינו

ערד ניר
אלעד שמחיוף
פורסם:
אחד ביום
ערד ניר עם כל מה שמסתתר מאחורי חוליית המוסד בטורקיה | עיבוד: עיתון "סאבח" הטורקי
הקישור הועתק

לפני כמה שבועות, התקשורת הפלסטינית דיווחה על שבעה סטודנטים פלסטיניים ממקומות שונים שנעלמו במקומות שונים בטורקיה - דיווחים שלא תפסו יותר מידי כותרות, לא בטורקיה ולא בישראל. הסיפור יכול היה להסתיים שם, אבל אז הגיע טוויסט.

פרסומת

אותם שבעה סטודנטים שנעלמו, הם לכאורה, חברים בחולייה - והטורקים טענו שאיתם נעצרו עוד שמונה סוכנים שעבדו עבור המוסד. אבל בפרטים שפורסמו היו כמה דברים שלא רק הסתדרו. ולא רק בטורקיה - גם בישראל היו מי שהרימו גבה נוכח הדיווחים המאוד מפורטים, מאוד סנסציונים האלה של הטורקים.

ואם בוחנים את מצבו של ארדואן בטורקיה, מגלים שהוא בצרות - אמנם לא צרות גדולות מדי, כי בכל זאת לא מדובר בפוליטיקאי רגיל במדינה דמוקרטית רגילה, אבל מצבו יכול היה להיות הרבה יותר טוב, והוא לכל הפחות לא רגוע. וגם אם יש בסיפור גרעין של אמת, אין ספק שארדואן מנצל אותו כדי להתמודד עם מצבו המאוד בעייתי בדעת הקהל - בטח עכשיו, בעיצומו של משבר כלכלי גדול שפוקד את המדינה.

הפעם ב"אחד ביום": ערד ניר על חוליית המוסד שלטענת הטורקים נתפסה על אדמת טורקיה - וכל מה שמסתתר ברקע.