N12
פרסומת

האיש שרוצה להפיל את פוטין | פודקאסט "אחד ביום"

מנהיג האופוזיציה ברוסיה אלכסיי נבלני נמצא בימים אלו במושבת אסירים מבודדת, רחוק מעיני כול. גם לאחר ניסיון ההרעלה, התרדמת וכליאתו הוא נותר הסמל של עשרות אלפי אזרחים שיצאו להפגין למענו - למרות מזג האוויר הקר והמגפה המשתוללת. בפרק החדש של "אחד ביום": הפוליטיקאי ולוחם השחיתויות אלכסיי נבלני, והסיכויים שלו להצליח במשימתו • האזינו

אלעד שמחיוף
אחד ביום
פורסם:
קידום פודקאסט לראשית
אחד ביום: האדם שהכי מפחיד את נשיא רוסיה | עיבוד: n12
הקישור הועתק

עד לפני כחודש, שמענו דיווחים בתקשורת העולמית על הסערה ברוסיה. עשרות אלפי אזרחים כועסים שטפו את הרחובות בכל שבת, על אף הקור העז, הקורונה והאלימות המשטרתית, והעולם כולו צפה מרחוק במתרחש. מאז, ההפגנות ברוסיה שכחו מעט והפעילים עברו מהרחוב לאינטרנט. החורף הרוסי ומעצר של רבים מהם הרגיעו את הרוחות. כעת, רוסיה נמצאת ברגע קריטי ומרתק במיוחד ובאביב נגלה האם ההפגנות יתחדשו – או שהמשטר הצליח לדכא את תנועת המחאה שאיימה עליו.

פרסומת

ברקע, כסמל המאבק, ניצב אדם אחד: מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני, שנמצא בימים אלו במושבת אסירים ללא כל קשר עם העולם החיצון. בקיץ האחרון הוא הורעל, התמוטט, יצא מתרדמת, חזר לרוסיה - ונעצר. נבלני התחיל את דרכו ככוכב רשת ולוחם שחיתויות, ולקח על עצמו משימה מורכבת במיוחד; להפיל את ולדימיר פוטין, שנמצא בשלטון כבר 21 שנים.

היום (ראשון) בפרק של "אחד ביום", חברת הכנסת לשעבר והמומחית לענייני רוסיה נינו אבסדזה תספר על האדם שהחליט להילחם בשחיתות בכל מחיר, ובאומץ רב מוכן לסכן את חייו, את חירותו ואת ביטחונו האישי שוב ושוב.

אלעד שמחיוף
אלעד שמחיוף | צילום: חדשות 12

פרק חדש של "אחד ביום", הפודקאסט היומי של N12, יעלה לאוויר בכל יום – ראשון עד רביעי - באתר N12 ובכל אפליקציות הפודקאסטים. היום אנחנו שואלים: מיהו האדם שהכי מפחיד את פוטין?