>> להאזנה לכל הפרקים של "אחד ביום" לחצו כאן

בשנה האחרונה הכלכלה הרוסית התחילה להשתנות - הבנק המרכזי של רוסיה הצטייד ביותר זהב, הוא הקטין את המסחר בדולרים, הגדיל את הרזרבות שהוא מחזיק ביואן הסיני. כל אלו, בדיעבד, נתפסים היום כצעדים שהקרמלין עשה לקראת הפלישה לאוקראינה - אבל פוטין בעצם התחיל להכין את הכלכלה הרוסית, לשנות את המודל שלה לקראת הרגע הזה, כבר מזמן.

ארבעה חודשים עברו מאז פלשה רוסיה לאוקראינה, חודשים בהם הכלכלה הרוסית היתה נתונת לסנקציות והגבלות, ניהלה מלחמה קשה, לצד גינוי ונתק מחלקים גדולים בעולם. אבל למרות כל אלו, מבחינות מסוימות הכלכלה הרוסית לא רק שלא נפגעה, אלא הפכה ליציבה, חזקה יותר - והרובל הגיע בשבוע שעבר לשיא מאז 2013. 

אבל גם אם הכסף שממשיך להיכנס לרוסיה ממכירת נפט וגז עוד מספיק כדי לסבסד לה תחבורה, חינוך וניקיון ברחובות - כל אלה יכולים להשתנות אם המלחמה באוקראינה תימשך. והדבר שממחיש יותר מהכל את ההבדל בין הטווח הקצר לטווח הארוך הוא משהו שקרה בשבוע שעבר - ההודעה שרוסיה בחדלות פירעון. 

בפרק החדש של "אחד ביום" אנחנו עם ד"ר ג'ניפר שקבטור, מבית ספר לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה, אוניברסיטת רייכמן - ויועצת לבנק העולמי בענייני רוסיה - על מה שעובר על הכלכלה הרוסית.