N12
פרסומת

"אחד ביום": יו"ר האופוזיציה בנימין נתניהו

היום יקרה משהו שלא קרה כבר יותר מ-12 שנים. על דוכן הכנסת יעמוד אדם ויישבע אמונים לתפקיד ראש הממשלה - והפעם, האדם הזה לא יהיה בנימין נתניהו. לראש הממשלה הוותיק בהיסטוריה של ישראל מחכה כעת תפקיד אחר, שגם הוא מוכר לו היטב. האזינו

עמית סגל
אלעד שמחיוף
פורסם:
אחד ביום
"אחד ביום": יו"ר האופוזיציה בנימין נתניהו | עיבוד: n12
הקישור הועתק

אחרי 12 שנים, בנימין נתניהו, ראש הממשלה המיתולוגי, נכנס היום לתפקיד חדש: יו"ר האופוזיציה. ולמרות שהתרגלנו כבר לתואר "ראש הממשלה בנימין נתניהו", גם כראש האופוזיציה הוא הספיק לכהן כבר פעמיים, תחת ממשלותיהם של יצחק רבין ז"ל ואהוד אולמרט. לכאורה, מדובר בצניחה חופשית ממעמדו כאיש החזק ביותר בישראל - לתפקיד סמלי, עם כוח מועט. אבל נתניהו כהרגלו, שש אלי קרב.

פרסומת

הקדנציה הראשונה של נתניהו בראשות האופוזיציה החלה במאבק עיקש נגד הסכמי אוסלו שאותם הוביל ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל, לבסוף גבר נתניהו על שמעון פרס והוביל לניצחון בבחירות.

הקדנציה השנייה של נתניהו כיו"ר אופוזיציה החלה ב-2006 בממשלתו של אולמרט, והפעם נתניהו הגיע כראש ממשלה לשעבר, שסיים את הבחירות עם 12 מנדטים בלבד. הוא כבר הרהר בפרישה, אבל אז פרצה מלחמת לבנון השנייה ובין לילה הכול התהפך. בפרק בחדש של "אחד ביום": הפרשן הפוליטי עמית סגל חוזר לימיו של נתניהו כיו"ר האופוזיציה, תפקיד ישן-חדש.