"אחד ביום": הקריסה של סרי לנקה
מדינת האי הצליחה להתאושש ממלחמת אזרחים ארוכה והפכה בעשור האחרון למוקד תיירות משגשג • אלא שעכשיו היא שוב מתמודדת עם כאוס, כלכלי ופוליטי, מי שנתפסו כמציליה במשבר הקודם - הם אלו שנושאים באחריות על הקריסה הנוכחית • הפעם ב"אחד ביום": מה הצית את המהומות שהפילו את השלטון בסרי לנקה • האזינו



המשבר הכלכלי בסרי הוביל בחודש אפריל לגל של מחאות, ובימים האחרונים הן הגיעו לשיא. המפגינים פשטו על הארמון הנשיאותי, שחו בבריכה המפוארת והצטלמו על המכשירים בחדר הכושר הפרטי ועל המיטה הענקית. הם גם הציתו את הבית הפרטי של ראש הממשלה, התעמתו עם שוטרים וניסו לפרוץ לפרלמנט.
ראש הממשלה מהינדה רג'פקדסה התפטר בחודש מאי, אבל זה לא הרגיע את המפגינים. הנשיא, אחיו של מהינדה, גוטביה רג'פקסה, נמלט בשבוע שעבר מהמדינה. הוא היה במלדיביים ואחר כך בסינגפור, וביום חמישי האחרון הודיע שהוא מתפטר. אבל המפגינים, הם עדיין ברחובות.
האחים רג'פקסה, שנמצאים במוקד הזעם הציבורי, היו למעשה עד לא מזמן גיבורים בסרי לנקה. המנהיגים שהובילו לסיומה של מלחמת אזרחים ארוכה וקשה הפכו עכשיו לאויבי העם, לסיבה שבגללה לרבים במדינה אין חשמל, אין דלק ואין אוכל. הפעם ב"אחד ביום": שלומי יאס מהמכון למחקרי ביטחון לאומי עם הסיפור מאחורי המהומות בסרי לנקה. האזינו.
