>> להאזנה לכל הפרקים של "אחד ביום" לחצו כאן

רוסיה קיימה לאחרונה ניסוי חריג ומאוד שנוי במחלוקת: היא שיגרה טיל לעבר לוויין ישן שלה בחלל ופוצצה אותו - מה שיצר עננה של כ-1,500 רסיסים הנעים במסלול היקפי סביב כדור הארץ. שברי הלוויין, שעפים כעת ללא שליטה במהירות של כ-25 אלף קמ"ש, מסכנים את כל מה שעומד בדרכם, ובכך נכללים אלפי לוויינים וגם תחנת החלל הבין-לאומית שבה שבעה אסטרונאוטים, שניים מהם רוסים.

בעולם מיהרו לגנות את הפעולה, ודובר מחלקת המדינה האמריקני הצהיר שרוסיה פעלה בצורה מסוכנת וחסרת אחריות. הרוסים אומנם הכחישו בהתחלה שמדובר בהם, אבל כל הסימנים הצביעו עליהם ומהר מאוד הם נאלצו להודות. אלא שאין לכך הרבה משמעות - בחלל אין חוקים, לא על מי יכול לשגר לוויין, לא על איך ומתי אפשר לפוצץ לוויינים, ובטח שלא על מי ינקה משם את הפסולת.

למעשה מדובר בשטח שאין עליו בעלות, מקום שאפשר לכבוש, והקרב עליו כבר בעיצומו. איזה מסר העבירו הרוסים לעולם בפיצוץ הלוויין? אילו כלים מפתחות המעצמות כדי להקדים את יריבותיהן? ומי יעשה סדר בבלגן? בפרק החדש של "אחד ביום": טל ענבר, מומחה לנושאי חלל והגנה מטילים, על מלחמה שמתנהלת בין לוויינים, מתקפות סייבר, קרני לייזר ופסולת גלקטית. האזינו