>> להאזנה לכל הפרקים של "אחד ביום" לחצו כאן

כבר עשרות שנים שמחקרים על ספירת זרע ברחבי העולם מתריעים על כך שספירת הזרע הממוצעת של גברים בירידה, אבל נדמה שהנתונים שנאספו ממקומות שונים בעולם לא ציירו את התמונה המלאה. פרופ' חגי לוין והצוות שלו באוניברסיטה העברית החליטו לקחת את המחקרים השונים ולהרכיב מהם את הפאזל כולו, והממצאים שהם גילו היו מדהימים ומדאיגים כאחד.

לפי ממצאי המחקר של פרופ' לוין, ב-50 השנים האחרונות ספירת הזרע הממוצעת של גברים בעולם ירדה בחצי, והממוצע העולמי מתקרב במהירות לרף שמסמל תת-פוריות. אם מסתכלים רק על 20 השנים האחרונות, קצב הירידה התגבר, ואם המגמה תימשך באותו אופן, בשנים הקרובות ספירת הזרע של הגבר הממוצע תהיה נמוכה מרמת פוריות נורמלית.

המחקר הזה מעלה לא מעט שאלות מסקרנות שצריך עוד לבדוק, ואת פרופ' לוין מטרידים לא רק הממצאים שמצא - אלא יותר מזה, הוא מוטרד כי נראה שבעולם לא מחפשים מספיק ברצינות את התשובות. אלא שהמחקר הזה התפרסם בדיוק בימים שבהם אוכלוסיית העולם חצתה - בפעם הראשונה בהיסטוריה - את רף 8 מיליארד בני האדם, ויש מי ששואלים: האם הצטמצמות של אוכלוסיית העולם היא בהכרח דבר רע?

הפעם ב"אחד ביום": פרופ' חגי לוין, מומחה לבריאות הציבור מהאוניברסיטה העברית והדסה, וד"ר אליהו בן משה, דמוגרף מהאוניברסיטה העברית וחבר בוועדת ההיגוי של עמותת צפוף, על אוכלוסיית העולם שבדרך להפסיק לגדול, ועל המשמעויות של המגמה הזאת על החיים בכדור הארץ. האזינו

\