עוד תמרון מוצלח בדרך לאדמת הירח
החללית הישראלית "בראשית" ביצעה תמרון נוסף מוצלח, כהכנה למפגש עם הירח: ביום חמישי יתבצע תמרון "לכידת הירח" המורכב. החללית תיעדה את כדור הארץ ממרחק של 16 אלף ק"מ בלבד - וצילמה את ענני הגשם מעל ישראל


תמרון אחרון לפני "לכידת הירח"? צוות החללית "בראשית" ביצע הבוקר בהצלחה (שני) תמרון נוסף של החללית, שמטרתו: התאמה מדויקת של מועד המפגש עם הירח. אתמול גם צילמה החללית תמונה נדירה של כדור הארץ ממרחק של כ-16,000 ק"מ בלבד, ובה נראים ענני הגשם מסתירים את ישראל.
במהלך התמרון פעלו מנועי החללית במשך 72 שניות. הצוות ההנדסי של SpaceIL והתעשייה האווירית בודק את תוצאות התמרון כדי לדעת אם יידרש תמרון התאמה נוסף לפני התמרון הבא והחשוב ביותר - "לכידת הירח".

ביום חמישי הקרוב תבצע החללית את תמרון "לכידת הירח", תמרון מורכב שמטרתו להילכד על ידי כוח המשיכה של הירח ולהתחיל בהקפות סביבו לקראת הנחיתה. הצוותים נערכים לתמרון על ידי תרגול תרחישים שונים, ביצוע סימולציות ובדיקות מעמיקות במעבדה ההיברידית.
אתמול בשעות הצהריים גם עברה "בראשית" בפעם האחרונה בקרבת כדור הארץ. החללית חלפה במרחק של 1,700 ק"מ מהכדור, והצוות ההנדסי הצליח לצלם תמונה נדירה של כדור הארץ ממרחק של כ-16,000 ק"מ בלבד.

בתמונה ניתן לראות את חצי האי ערב וצפון מזרח אפריקה ואת ענני הגשם של אתמול המסתירים את ישראל. לפני כשבוע תיעדה החללית את כדור הארץ במגוון תמונות מרהיבות ממרחקים שונים.
