זה אולי נשמע לא הגיוני, אבל אפל וגוגל - שתי החברות שעומדות מאחורי קרוב ל-100% מממערכות ההפעלה של הטלפונים שלנו - מנסות לגמול אותנו מהנייד. למה זה קורה? בעיקר כי עוד ועוד מחקרים מציגים את משך הזמן האדיר ביום שאנחנו מבלים בשימוש בטלפון: אדם מבוגר מבלה בממוצע שש שעות במכשירים דיגיטליים, מתוכן חצי שעה רק בצפייה בסרטונים. את הטלפון אנחנו בודקים פעם ברבע שעה לכל היותר, כשבחצי מהפעמים אין שום התראה או הודע שממתינה בו.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

אז למה אנחנו עדיין בודקים את המכשיר? בגלל הציפייה להודעות, התראות, לייקים ועכונים. לפי חלק מהמומחים, הציפייה הזו היא לא פחות מהתמכרות, בדומה להתמכרות להימורים: כל הצצה בנייד היא כמו סיבוב במכונת מזל. בעוד שהתמכרות להימורים עולה למכור בכספו, ההתמכרות לשימוש בנייד עולה לנו בתשומת הלב: על פי חלק מהמחקרים, השימוש הממושך בנייד מוביל לעלייה ב-70% בסיכון ללקות בדיכאון בקרב בני נוער, ואפילו לעלייה בהתאבדויות. מצד שני, חלה גם ירידה בשימוש בסמים אצל צעירים, באלימות וכן בכניסה להריונות בלתי רצויים בקרב נערות.

אז מה האינטרס של אפל וגוגל? פשוט: הקדמת תרופה למכה. ענקיות הטכנולוגיה מבינות שאם לא יתחילו להכניס מנגנוני פיקוח בעצמן, בקרוב המחוקקים ברחבי העולם יעשו את זה בשבילן, ויכריחו אותן להגביל את השימוש שלנו במכשיר הנייד.