איל וולדמן, אקזיט שני (צילום: רויטרס, חדשות)
צילום: רויטרס, חדשות

עוד עסקת ענק להייטק הישראלי: חברת "מלאנוקס", מהגדולות בעולם בתחום השבבים, נמכרה לענקית השבבים האמריקנית אנבידיה בסכום של כ-7 מיליארד דולר. זהו האקזיט השני של מייסד ומנכ"ל החברה, יזם ההיי-טק איל וולדמן, לאחר ש"גליליאו" שלו הונפקה בבורסה לפני כ-20 שנה.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

על פי ההסכם, אנבידיה תרכוש את כל המניות הרגילות המונפקות והנפרעות של מלאנוקס, תמורת 125 דולר למניה במזומן, המייצגות שווי פעילות כולל של החברה. הרכישה תאחד בין שתיים מהחברות המובילות בעולם בתחום המחשוב עתיר הביצועים (HPC). יחדיו, טכנולוגיות המחשוב של אנבידיה והקישוריות של מלאנוקס מניעים יותר מ-250 מחשבי על מרשימת ה- TOP500 ומשרתים את כל ספקיות שירותי הענן הגדולות ויצרניות מחשבים מרכזיות.

עם השלמת האיחוד, בכוונת אנבידיה להמשיך ולהשקיע במצוינות המקומית ובכישרונות בישראל, המהווה את אחד ממרכזי הטכנולוגיה החשובים בעולם. שירותי המכירות והתמיכה ללקוח לא ישתנו כתוצאה מעסקה זו.

מלאנוקס שהוקמה ב-1999 מפתחת ומשווקת ציוד תקשורת להעברת נתונים מהירה בטכנולוגיות Ethernet ו-Infiniband. בשנת 2018, החברה עקפה לראשונה את רף המיליארד דולר בהכנסות, שצמחו ב-26% ביחס ל-2017.

לוגו החברה (צילום: רויטרס, חדשות)
צילום: רויטרס, חדשות

ענקית השבבים האמריקנית נסחרת בבורסה בשווי של 91.3 מיליארד דולר, וזאת לאחר ירידה של 38% במחיר המנייה שלה בשנה האחרונה. החברה מפתחת ומשווקת מעבדים גרפיים, הכוללים רכיבי בינה מלאכותית ופונים לתעשיות הגיימינג, הרכב האוטונומי, דאטה סנטר ועוד.

אנבידיה הביעו עניין רב בטכנולוגיה של חברת השבבים הישראלית, שצפויה לסייע בהאצה של זרימת המידע במרכזי הדאטה שלה. טרם הרכישה, מלאנוקס נסחרה בבורסה לפי שווי שוק של 5.9 מיליארד דולר, והסכום ששילמה החברה האמריקנית מעיד על פרמיה מכובדת שהתווספה לעיסקה.

מסר חיובי לעובדי מלאנוקס (צילום: רויטרס, חדשות)
צילום: רויטרס, חדשות

עסקה זו מהווה חוליה נוספת בשרשרת של עסקאות למכירת חברות ישראליות ציבוריות בחודשים האחרונים, אחרי מכירתן של פרוטרום, סודהסטרים, מזור, אורבוטק ואטיוניטי. המשותף לרובן הוא שהן הודיעו על מכירתן דווקא בתקופת גאות בעסקים שלהן, ועל רקע צפי להמשך צמיחה גם באופן עצמאי.

ואולם, כשמגיעה הצעה טובה (ובמקרה של מלאנוקס, לפחות על פי הדיווחים, היו עוד הצעות), היה קשה להנהלת החברה לסרב כשהיא אחראית לייצור הערך לבעלי המניות וכשהיא יודעת שייתכן שהצעה כזאת לא תחזור. את מלאנוקס מייצגים עורכי הדין אהוד סול ויובל מידר ממשרד הרצוג פוקס נאמן.

"הופעת ה- AI ומדעי הנתונים, כמו גם מיליארדי משתמשי מחשב בו-זמנית, מתדלקת את הדרישות מרקיעות השחקים של מרכזי הנתונים בעולם", אמר ג'נסן וואנג, מייסד ומנכ"ל אנבידיה. "התמודדות עם דרישות אלו מחייבת ארכיטקטורות הוליסטיות המחברות מספר עצום של צמתי מחשוב מהיר על גבי רשתות חכמות כדי ליצור מנוע בקנה מידה של מרכז נתונים ענק".

איל וולדמן, אקזיט שני (צילום: Moshe Shai/Flash90, חדשות)
איל וולדמן, אקזיט שני | צילום: Moshe Shai/Flash90, חדשות

"אנו נרגשים לאחד את פלטפורמת המחשוב המואצת של אנבידיה עם פלטפורמת הרשת המואצת בעלת השם העולמי של מלאנוקס תחת קורת גג אחת, כדי ליצור את הדור הבא של פתרונות המחשוב בקנה מידה גדול. אני נרגש במיוחד לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם המנהיגים בעלי החזון של מלאנוקס ועם האנשים המדהימים שלהם בהמצאת המחשבים של המחר".

"אנחנו חולקים את אותו חזון למחשוב מואץ כמו אנבידיה", אמר איל וולדמן, מייסד ומנכ"ל מלאנוקס. "שילוב שתי החברות שלנו מגיע כהרחבה טבעית של השותפות ארוכת השנים שלנו והוא מתאים מאוד בהתחשב לתרבות המונעת ביצועים המשותפת שלנו. שילוב זה יטפח יצירת טכנולוגיה רבת עוצמה והזדמנויות מצוינות עבור האנשים שלנו".

שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן בירך על האקזיט: "מכירת מלאנוקס הישראלית לענקית הטכנולוגיה אנבידיה היא הבעת אמון חשובה בתעשיית ההייטק והחדשנות הישראלית וכזו המסייעת להמשיך ולבסס את מעמדה של ישראל כשחקנית מובילה בזירה הטכנולוגית העולמית. לצד זאת, מדובר בהוכחה נוספת לעוצמה והאיתנות הכלכלית של ישראל המאפשרת את צמיחתן של החברות המובילות".

מכלל ביטוח ופיננסים נמסר, כי מאחר שהחברה היא בעלת המניות הישראלית הגדולה ביותר בחברת מלאנוקס עם אחזקה של כ-3.8% מהחברה, עמיתיה נהנו כתוצאה מאחזקה זו מרווח כולל של כחצי מיליארד שקלים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו