החללית בראשון ב"סלפי" מהחלל (צילום: בראשית, חדשות)
הצילום מהחללית | צילום: בראשית, חדשות

תמונה ראשונה מהחללית "בראשית" בדרך לירח: מצלמת הסלפי של החללית הישראלית "בראשית" צילמה את כדור הארץ,  במרחק של 37 אלף קילומטרים מכדור הארץ. מדובר בצילום הרחוק ביותר שצולם על ידי כלי ישראלי - כך הודיעו היום (שלישי) חברת SpaceIL והתעשייה האווירית.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

התמונה צולמה במרחק 37,600 קילומטרים מכדור הארץ בדרך אל מרחק 131,400 קילומטרים מכדור הארץ. האזור המופיע בתמונה הוא אוסטרליה והצילום נעשה תוך כדי סיבוב איטי מאוד של החללית.

בתמונה נראה לראשונה הלוח שהותקן על החליית והמסרים שנכתבו עליו: "עם ישראל חי" ו"Small country Big dreams" - לצד דגל ישראל.

מסע שובר שיאים - בדרך לירח

בשבוע שעבר החללית ביצעה תמרון שני מוצלח לאחר השלמת הבדיקות והבחינה של תופעת האתחול במחשב המשימה. התמרון הבא צפוי להתקיים השבוע וכרגע על פי הערכות - אין עיכוב בתאריך הנחיתה.

"השהייה בחלל היא אתגר, חלק מהתקלות הן סביבת החלל עצמה. יש עוד למעלה מחודש ימים עד לתמרון סביב הירח שהוא התמרון המאתגר", אמר בשבוע שעבר עידו ענתבי, מנכ"ל space IL. ענתבי הוסיף כי "אנחנו בדרך לשבור את שיא המהירות הישראלי ואת שיא המרחק הישראלי".

ביום שלישי לפני כשבועיים החללית ביטלה תמרון נוסף בחלל בעקבות תקלה טכנית. הצוותים ההנדסיים של SpaceIL והתעשייה האווירית מנתחים את הנתונים ולומדים את התופעה שגרמה לתקלה. מצוות "בראשית" נמסר כי נכון לשעה זו מערכות החללית פועלות היטב, למעט הבעיה הידועה בעוקבי הכוכבים. עוד נמסר כי למרכז הבקרה יש קשר עם החללית כמתוכנן והיא ממשיכה במסלולה הקודם עד לתמרון הבא שמועדו טרם נקבע.

פותחה במשך 8 שנים (צילום: JohnKrausphotos, חדשות)
פותחה במשך 8 שנים | צילום: JohnKrausphotos, חדשות

יומיים לפני כן הושלם בהצלחה התמרון הראשון של החללית בדרך לירח. התמרון, שבמהלכו הופעל המנוע הראשי של החללית, תוכנן תוך שילוב המגבלות שזוהו בעוקבי הכוכבים לאחר השיגור והוא בוצע בשעה 13:29 בדיוק. התמרון בוצע במרחק 69,400 ק"מ מכדור הארץ למשך 30 שניות והביא להגדלת המרחק. לפי הצוות שאמון על המסע לירח, מבצעים את התמרון בחלק הרחוק מכדור הארץ כדי להרחיקה בחלק הקרוב.

החללית שוגרה ב-22 בפברואר והיא אמורה לנחות על הירח תוך 60 ימים. החללית תבצע את המסלול הארוך ביותר לירח שבוצע אי פעם, ואם היא תתגבר על כל האתגרים שבדרך ותעמוד במשימה - היא תעשה היסטוריה. הרגע המרגש של שיגור החללית הוליד כמה תמונות מרהיבות במיוחד.

כך נראה השיגור לחלל (צילום: JohnKrausphotos, חדשות)
כך נראה השיגור לחלל | צילום: JohnKrausphotos, חדשות
שיגור החללית הישראלית "בראשית" (צילום: SpaceX, חדשות)
צילום: SpaceX, חדשות

לאחר השיגור, המהנדסים בחדר הבקרה של SpaceIL והתעשייה האווירית ערכו בדיקות מרובות במסלול וזיהו שבעוקבי הכוכבים, המסייעים בניווט, יש רגישות גבוהה לסנוור על ידי קרני השמש והנושא נבדק. ביום ראשון צפוי להתחיל התמרון הראשון של החללית סביב כדור הארץ.

"בראשית" תקיף את כדור הארץ במסלולים אליפטיים ותעבור 6.5 מיליון קילומטרים עד לנחיתה על הירח. במהלך הסיבובים החללית תגביה את מסלולה סביב כדור הארץ, עד שקצהו יגיע לקרבת הירח. כשהחללית תילכד במסלול הירח, כ-10 ימים לפני הנחיתה הצפויה, היא תקיף אותו עד לעיתוי המתאים ותחל את הנחיתה שתתבצע אוטונומית ב-11 באפריל.

עם נחיתת החללית, הנושאת את דגל ישראל ואת הכיתוב "עם ישראל חי", היא תחל בביצוע צילומים של אתר הנחיתה וצילום "סלפי" כדי להוכיח שאכן ישראל נחתה על הירח. לחללית יש משימה מדעית חשובה שטרם נעשתה - ביצוע מדידות של השדה המגנטי של הירח, במסגרת ניסוי בשיתוף פעולה עם מכון וייצמן ונאס"א.

החללית פותחה במשך שמונה שנים על ידי מיטב המוחות בתעשייה האווירית ובעמותת SpaceIL, בעלות של כ-100 מיליון דולר - רובם המכריע מכספי תרומות. בראש התורמים לפרויקט: מוריס קאהן, משפחת אדלסון, קרן לין שוסטרמן וסילבן אדמס.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו