בחצי השנה האחרונה, סתוונית עובדת בדבר אחד - לחפש עבודה. ס', מנהלת רכש לשעבר בת 40, עבדה בחברה קטנה שנקלעה למצוקה, ואז עברה תכנית קיצוצים. סתוונית מצאה את עצמה כאחת העובדות שפוטרו כתוצאה מאותם קיצוצים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"בסך הכול באמת תרמתי לחברה, עשיתי את העבודה על הצד הטוב ביותר, ויש לי את ההמלצות הטובות ביותר", סיפרה על העבודה הקודמת, והוסיפה כי "זה לא נעים. זה לשאול את עצמך פתאום 'מה אני עושה עכשיו?'. המצב בשוק הוא לא מצב קל. בשישה חודשים הייתי בשמונה ראיונות עבודה, שזה יחסית מעט מאוד".

עובדי חברות טבע ובזן ויתר העובדים שיאבדו בקרוב את משרתם - שימו לב: אמנם בישראל אין משבר אבטלה, אבל המצב רחוק מלהיות אידיאלי, ובמיוחד לעובדים מבוגרים יותר. חגי לוין, סמנכ"ל מחקר ותכנון בשירות התעסוקה, ציין את המספרים הגבוהים של המובטלים המבוגרים בכל שנה. "בישראל מפוטרים בכל חודש כ-13 אלף איש. מתוכם, כארבעת אלפים הם מעל גיל 45".

דווקא הניסיון עובד לרעתם של בני ה-40 ומעלה

עוזי בן אליעזר בן 43. בשלושת התפקידים האחרונים שלו ניהל חברות בתחומים שונים. לפני חצי שנה, פוטר. "אני מחפש בכל דרך אפשרית עבודה, בין באמצעות 'נטוורקינג', שליחת קורות חיים, מכרים, חברים ומשפחה. גם השתתפתי בכנסים. שלחתי מאות קורות חיים, ולא זכיתי אפילו למענה אחד. הדבר הגדול ביותר זה התסכול שאתה מתמודד איתו כל יום מחדש".

בגילאי ה-40 ומעלה קשה הרבה יותר למצוא שוב עבודה. לכמעט שליש מהמפוטרים, זה לוקח שנה. הם אמנם בררנים יותר, אבל מה שנתפס כחיסרון הגדול ביותר שלהם - הוא דווקא הניסיון.

רינת בוגין, מנכ"לית דרושים ביד 2, תיארה את הסיבה לקושי הגדול במציאת העבודה המיוחלת. "בדרך כלל בגילאי ה-40 מדובר באנשים שהם קרובים ל-20 שנות ניסיון, והשכר שלהם גבוה בהתאם. לכן, הרבה יותר קשה להם". עם זאת, בני ה-40 ומעלה אופטימיים למרות הכול. הם ממשיכים לנסות, ומקווים שבסוף יצליחו למצוא פרק ב' שיהיה מספק ומאתגר.