שנה לאחר שפרצה המחאה החברתית, חלק מדרישות המחאה זכו להתייחסות, אך נראה כי בעיית הדיור אשר הייתה במרכז המאבק לא זכתה למענה, ואף הוחמרה.

"לאחר המחאה הייתה ירידה קלה בדמי השכירות, אמר מנכ"ל אתר WinWin יובל אטד אך הוסיף כי "אחרי האירועים המחירים זינקו שוב". סיון גאידס, סטודנטית שמתגוררת בבניין "רכבת" ישן בירושלים טוענת כי שכר הדירה שדורשים כעת בעלי הדירות אינו הגיוני. "שכר הדירה שלנו עלה מ-2,800 שקלים בחודש ל-3,300 בלי שנעשה בה שיפוץ או שינוי", סיפרה גאידס.

בשל המצב, היא ניסתה לחפש דירה אחרת, אך לטענתה המחירים הגבוהים בשוק מונעים ממנה למצוא מקום חדש. "החלטנו אפילו להעלות את התקציב שלנו כדי שנוכל לחיות טוב, אך המחירים עלו בכל מקום", אמרה.

גם במקום שבו המחאה התחילה - תל אביב המצב הוחמר במהלך השנה החולפת. לפי אתר WinWin שכר הדירה בעיר ללא הפסקה עלה ב-21%. שכר הדירה הגבוה אף גורם ליצירתיות בקרב בעלי הדירות. באחד הבניינים הוסב חדר הכביסה לדירה שתג המחיר שלה עומד על 4,000 שקלים לחודש.

לקנות במקום לשכור?

אורן כהן, בעל משפחה מבאר שבע, אומר כי הקשיים במצב הדיור נמצאים גם מחוץ לאזור המרכז וירושלים. בעל הדירה שלו מבקש להעלות את התשלום החודשי בכ-30% ל-3,300 שקלים לחודש. לדבריו פעם היו יתרונות בלחיות בפריפריה אבל היום "גם הדבר הזה מתחיל להיטשטש".

כשדמי השכירות כל כך גבוהים וממשיך להאמיר יש שטוענים שאולי כדאי יותר כלכלית לקחת משכנתה ולרכוש דירה. אך המהלך אינו פשוט מאחר והבנקים מערימים קשיים רבים למי שאין ברשותו סכום התחלתי גבוה. "הבנקים דורשים היום להביא הון עצמי של 400%", מעיד תומר בוחניק מרשת התיווך "אנגלו-סכסון", "למרבית הזוגות הצעירים אין הסכומים הללו".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק