מחאת האופנוענים חוזרת אל הכביש: עומסי תנועה כבדים הורגשים הבוקר באזור המרכז, בעקבות מחאת רוכבי הדו-גלגלי על העלאת מחירי הביטוח. למרות העומס, לא נרשמה הפרעה משמעותית לנהגים.

האופנוענים החליטו לא להוריד את הרגל מהגז וכ-800 מהם יצאו ממחלף הסירה בהרצליה לכיוון תל אביב כדי להמחיש מה יקרה אם אלפי אופנועים יחליפו את המכוניות בנתיבי איילון בשעות הבוקר. סמוך לשעה 9:00 בבוקר הצטרפו שליחי הפיצה למחאה וחילקו פיצות לנהגים שנתקעו בפקק.

מוקד העומס היה בנתיבי איילון לכיוון דרום כפי שסיפר לחדשות 2 סגן ניצב ישראל הנגבי ממשטרת התנועה. "המכוניות מתקדמות באיטיות רבה המאפיינת את עומסי הבוקר, אך יחד עם זאת ישנו עומס שנגרם בעיקר בגלל סקרנות הנהגים, שלא רגילים לראות את המראה המרהיב הזה בכל בוקר".

אליקו אלג'ם, יו"ר מטה המאבק של האופנוענים ניסה להרגיע את ציבור הנהגים ואמר כי הם לא מתכוונים לחסום את נתיבי איילון. "נעתרנו לבקשת ח"כ אופיר אוקוניס לא לחסום את הכביש", אמר אלג'ם והדגיש כי הם ירכבו לעבודה עם כלי הרכב שלהם, שלדבריו "מנסים להפוך אותו ללא לגיטימי".

עלייה דרסטית במחירי הביטוח

מחר בבוקר צפויים 120 רוכבי אופנוע לעלות לכנסת לקראת הדיון המיוחד בעניין הרפורמה אותה מוביל ידין ענתבי. חבר הכנסת זאב בוים, אופנוען בעבר ובהווה ותומך במאבק הדו-גלגלי, שוקל להצטרף לנסיעה זו.

כזכור, שורש הויכוח בין נהגי האופנועים לבין האוצר נעוץ בכוונת האוצר להעלות בצורה דרסטית את תעריפי הביטוח לאופנועים. ויכוח שכולנו זוכרים גם בשל מחאת האופנוענים שחסמו בין היתר את כביש מס' 1 וגרמו לפקקי ענק בחודש ספטמבר האחרון.

בתחילת השבוע שעבר אושרה דחיית החלת התעריפים החדשים על הרכב הדו-גלגלי ל-15 בנובמבר. שר האוצר, ד"ר יובל שטייניץ והמפקח על הביטוח, ידין ענתבי, נעתרו לפניותיהם של יו"ר ועדת הכספים, הרב משה גפני ויו"ר ועדת הכלכלה, אופיר אקוניס, והודיעו על הדחייה.

ממשרד האוצר נמסר כי החלטה זו התקבלה מתוך הערכה לשיתוף הפעולה בין הוועדות לבין משרד האוצר. עם זאת הבהיר האוצר כי לא תהיה דחייה נוספת בהחלת התעריפים.

"איך יסעו הסטודנטים לעבודה?"

לאחרונה התייגסו גם כמה סלבריטאים למען מאבק האופנוענים בתעריפי הביטוח. קבוצה של ידוענים, מוזיקאים ואנשי תקשורת, החליטו להפגין את תמיכתם באמצעות סרטון שנון, שממחיש בעצם מה יקרה ביום בו - אם יעלו תעריפי ביטוח החובה לכלי רכב דו-גלגלי - לא יימצאו יותר כלי רכב דו-גלגלי בכבישים, ובמקומם יוכפל מספר כלי הרכב בכבישי ישראל.

הסרטון מופץ לגולשי האינטרנט ולציבור הרחב. משתתפי הסרט הם כוכבי "ארץ נהדרת" אייל קיציס ואורנה בנאי, הצלם זיו קורן, אנשי הטלוויזיה דני קושמרו, ערד ניר, גדי סוקניק, איתי אנג'ל, אלי אילדיס וחברי להקת "משינה", שלומי ברכה ואבנר חודורוב. את הסרטון צילם רותם גרוזוביק.

"מה לגבי הסטודנטים שקונים קטנוע ב-3,000 שקלים", שאל אייל קיציס, שהתארח בתכניתנו "שש" עם עודד בן-עמי. "איך הם יסעו לעבודה?". לדברי כוכב "ארץ נהדרת", האוצר לא חושב על ההשלכות של העלאת הביטוח: "אנחנו באמת רוצים שחצי מרוכבי הדו-גלגלי בארץ יעברו למכוניות? מה זה יעשה לפקקים? לחניות?".

"יש תחושה שלא סופרים אותנו", הוסיף קיציס. "אני מקווה שאחרי שדחו את הגזירה בשבועיים יש עם מי לדבר. צריך לתת לחברות הביטוח לספק גם כן ביטוח חובה. די עם המונופול, צריך לפתוח את השוק לתחרות. בוא נקל על שאר הנהגים".

אופנוענים עירומים

בתחילת החודש שעבר פשטו כאלף רוכבים על שדרות רוטשילד בתל אביב, רובם הגדול נפטרו מהבגדים - ונשארו בתחתונים בלבד. "צריך להבין שלצעירים, סטודנטים וחיילים משוחררים שמרוויחים משכורת 4,000 שקלים בלבד וצריכים לשלם 7,000 שקלים עבור ביטוח, לא נשאר כסף לבגדים", הסבירו במטה המאבק הדו-גלגלי.

"ככל שיעלו לנו את מחיר הביטוח, ככה יישאר לנו פחות כסף לשלם על הבגדים", הסבירה עדן פיינשטיין מתל אביב שמחזיקה ברשותה קטנוע מאז גיל 17. "כיום אני סטודנטית, לכן לא תהיה לי ברירה אלא לעבוד לרכב".

עוד בנושא מחאת האופנוענים:

ייקור ביטוח האופנוענים נדחה

האופנוענים מוחים ומורידים בגדים

הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק