התפרצות הר געש יפה,  קטלני ויקר (צילום: רויטרס, חדשות)
התפרצות הר געש יפה, קטלני ויקר | צילום: רויטרס, חדשות

באינדונזיה קוברים יותר מ-400 איש שנהרגו באסון הטבע האחרון ומביטים לכיוון הים בפחד מעוד התפרצות, עוד רעידת אדמה, עוד צונאמי. ב-2018 ראינו רצף ארוך מאוד של אסונות טבע, שלא רק גבה מחיר כבד בחיי אדם: גם אלו ששורדים, משלמים מחיר כמו הכלכלות של המדינות שסובלות מהאסונות האלה. 2018 היא אחת השנים היקרות, אם לא היקרה ביותר, בהיסטוריה: רשת NBC חישבה את העלות בעזרת חברות הביטוח ואמדה את הנזקים של האסונות הכבדים האחרונה.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

לפי האומדן, הנזקים מהאסונות הכבדים הסתכמו ב-155 מיליארד דולר לשנה, עוד לפני סיומה. המחיר במהלך השנים הולך ועולה והנתון לשנת 2018 נחשב חריג מכיוון ש"תג המחיר" של האסונות, מלבד מספר שנים יוצאות דופן, הוא נמוך בהרבה. 

ב-2011 הצונאמי ורעידת האדמה ביפן הקפיצו את המחיר הכלכלי של האסון, וכך גם ב-2017 שידעה מספר סופות הוריקן שהכו באזורים מיושבים מאוד בארה"ב. מנגד, הצונאמי העצום של 2004 אמנם הרג מאות אלפים - אבל המחיר שלו לא היה מאוד גבוה, לפי ההערכות, בגלל שהכה באזורים עניים יחסית ברחבי העולם

שיטפונות בדרום הודו (צילום: רויטרס, חדשות)
שיטפונות בדרום הודו | צילום: רויטרס, חדשות

בעוד בקליפורניה 22,703 בתים נהרסו בשריפות, בהוואי - התפרצות הר געש הזמינה הרבה מאוד צלמים, אבל גם גרמה נזק שעלה לכלכלה האמריקנית כמעט מיליארד דולר. בפלורידה מדדו השנה את סופת ההוריקאן החזקה ביותר ב-26 השנים האחרונות, סופת "מייקל" הכתה בחוף הדרום מזרח אמריקני במהירות 250 קמ"ש והשיפוצים עדיין בעיצומם.

במקסיקו, ההרס עדיין מורגש היטב בקהילות החוף. בקהילה במקסיקו החליטו השנה לא לנסות לשפץ ולבנות מחדש את הבתים שנהרסו אלא פשוט לוותר ולעבור מקו החוף.

המזהירים מההתחממות הגלובלית אומרים שעם שינויי האקלים, אנחנו נראה בשנים הקרובות סופות חזקות בהרבה מ"מייקל", שעלה לכלכלה העולמית 4.5 מיליארד דולר. פרופסור בן קירטמן מאוניברסיטת מיאמי, מומחה למדעי האטמוספירה , הסביר: "האסונות האלה הם האיום החמור ביותר על קיומה של האנושות היום".

שריפות הענק בקליפורניה השנה (צילום: רויטרס, חדשות)
שריפות הענק בקליפורניה השנה | צילום: רויטרס, חדשות

בפברואר האחרון רעידת אדמה בעצמה 7.5 הכתה חבל ארץ בדרום גינאה החדשה, וחצי מיליון אנשים הושפעו ישירות מהרעידה ורעידות המשנה. גל חום הכה השנה במספר מקומות בעולם - בקאראצ'י שבפקיסטאן מדדו 41 מעלות יום אחרי יום - באזורים העניים של המדינה, החום פירק קהילות. באפגניסטן החום והיובש גרמו לקהילות חקלאים לצאת ולהגר למקומות נוחים יותר. מצד שני בחלקים רבים מהעולם סבלו דווקא משיטפונות: ביפן (220 הרוגים), בצפון קוריאה (151 הרוגים) , בניגריה (200 הרוגים) ובהודו (361 הרוגים) מיליונים עברו ממכוניות לסירות ונסעו למצוא חיים במקומות אחרים אחרי שאיבדו את ביתם.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו