קריירה, משפחה, חיים - מדובר ב"ג'אגלינג" יומיומי של מרבית המשפחות בישראל: איך מצליחים לתמרן בין הכול ולהגיע לאיזשהו איזון? "מדד איזון בית-עבודה" שמפרסם ארגון ה-OECD נועד למדוד את הנושא הזה בדיוק. המדד מורכב מצד אחד משיעור העובדים שמועסקים 50 שעות או יותר בשבוע, ומצד שני - הזמן הממוצע שאנחנו מקדישים לשעות הפנאי.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות 

היכן ממוקמת ישראל על הציר הזה? במקום גרוע מאוד - שלישית מהסוף, רק אחרי טורקיה ומקסיקו. בצד השני, במקומות הראשונים בטבלה, מובילות הולנד, דנמרק וצרפת. היחס נשמר כשמתבוננים בשעות העבודה: ישראלי במשרה מלאה עובד בממוצע 45 שעות בשבוע, לעומת ממוצע של 41 שעות במדינות ה-oecd. והמדינות שבהן עובדים הכי מעט שעות? המדינות שכמובן מובילות באיזון: הולנד עם 39 שעות שבועיות,  העובד הדני עובד רק 38 שעות בשבוע ובצרפת יש 40 שעות שבועיות.

כמובן שיש לכך מחיר כבד מאוד: לפי סקר של שדולת הנשים, כ-72% מהאימהות וכ-47% מהאבות בישראל העידו כי הניסיון לשלב בין הורות לעבודה גורם למתח ולסטרס בחיים. כמחצית מהאימהות וכ-35% אחוזים מהאבות העידו כי הם חשים אשמה כלפי ילדיהם על שאינם מקדישים להם מספיק זמן.

איזון בית-עבודה? ישראל בהשוואה עגומה ל-OECD (צילום: פלאש 90, חדשות)
מרגישים אשמה כלפי הילדים | צילום: פלאש 90, חדשות

לא מדובר בגזירה משמיים אלא בחיים עצמם - ובשדולת הנשים קוראים לפוליטיקאים לאמץ את הנושא כ"טיקט" לקראת הבחירות. מיכל גרא מרגליות, יו"ר שדולת הנשים, אמרה לחדשות: "יש פה הזדמנות לשנות את זה, אנחנו מצפות שהמפלגות יתחייבו לגבי הדברים האלה - חופשת לידה לאבות, קיצור שבוע העבודה ויום חינוך ארוך".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו