עדיין - נשים מרוויחות פחות (אילוסטרציה) (צילום: רויטרס, חדשות)
המטרה: צמצום פערים מגדריים | צילום: רויטרס, חדשות

המהלך שיצמצם פערים מגדריים בתעשייה וביזמות? לפני כשנה הבינו במשרד הכלכלה שיותר ויותר מדינות, גם כאלה שישראל חותמת מולן הסכם סחר חופשי, דורשות מהמשרד לעשות יותר בכל הנוגע לשוויון הזדמנויות בין נשים לגברים - והחליטו לבדוק מה היקף הפערים גם במענקים ובסיוע שנותן המשרד ליזמיות. הנתונים היו מפתיעים לרעה: נשים מהוות רק 22% מהמנהלים בתעשייה, רק 10% מהיזמיות בהיי-טק וככלל רק כשליש מבעלי העסקים בישראל.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות 

בעקבות הנתונים, עבדו במשרד הכלכלה על תוכנית מקיפה בנושא שתובא לאישור הממשלה. התכנית כוללת 121 מיליון שקלים אותם יחלק המשרד, ושבחלוקתו תהיה עדיפות לנשים.

בין הרשויות שייתנו העדפה לנשים ניתן למנות את הרשות להשקעות, שמחלקת מענקי עידוד השקעות הון בהיקף של 15 מיליון שקלים; הרשות לחדשנות, שתיתן לנשים העדפה במסלול לחברות מתחילות בהיקף של 36 מיליון שקלים; הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים שתסייע ותלווה בתהליכי מימון לעסקים בבעלות נשים בהיקף של 10 מיליון שקלים; ומנהל סחר חוץ, שיעדיף נשים שמתן מענקי ייצוא בהיקף של 10 מיליון שקלים.

המטרה היא להתייחס לנשים כפי שמתייחסים לפריפריה: כיום, כשעסק מהפריפריה מגיש בקשה למענק, הוא מקבל מענק מוגדל - וזאת על מנת להגדיל את הייצוג. כעת מקווים לבצע מהלך דומה בכל הקשור לנשים בתחום העסקים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו