משרד החוץ (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות)
שביתה במשרד החוץ. ארכיון | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90, חדשות

שש שנים אחרי שפתחו במאבק על תנאי העסקתם, היום (שלישי) נחתם הסכם קיבוצי בעניינם של כ-800 עובדי התמך הדיפלומטיים בנציגויות ישראל בחו"ל (עובדי אית"ן). במסגרת ההסכם, שעליו חתמו יו"ר ההסתדרות והממונה על השכר במשרד האוצר, יקבלו מאות העובדים חבילת הטבות שמטרתה לייצב את שכרם.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

על ההסכם חתמו הממונה על השכר במשרד האוצר, קובי בר נתן, ויו"ר ההסתדרות הכללית החדשה, אבי ניסנקורן, ובמסגרתו יעודכן מודל השכר של העובדים מתוך שאיפה להתאים את הכנסתם לתנאי המחייה במדינות השירות. מדובר בפעם הראשונה שבה נחתם הסכם קיבוצי עם עובדי מדינה המועסקים בחו"ל

ההסכם קובע כי יוגדל נתח השכר שממנו מחושבות ההפרשות הפנסיוניות ובמסגרתו יעלו תעריפי התשלום בגין עבודה בשעות נוספות. כמו כן תשולם קצבה לעובדי נציגויות שבהן השכר אינו תואם את המחירים המקומיים. עוד אושר תשלום מענק חד-פעמי בסך 1,000 שקלים.

שלטים שבישרו על השביתה, בחודש אוגוסט (צילום: חדשות)
שלטים שבישרו על השביתה, בחודש אוגוסט | צילום: חדשות

עובדי התמך הדיפלומטיים מהווים למעלה ממחצית כוח האדם של שירות החוץ הישראלי. לא מדובר בדיפלומטים רשמיים של משרד החוץ, אלא בעובדי תמך זמניים הממלאים מגוון תפקידים בנציגויות ישראל בעולם, ובהם יועצים באו"ם וב-OECD, עוזרים משפטיים, רכזי הסברה ומדיה חברתית, ראשי לשכות, חשבי שכר, אנשי משק ומחשוב.

בינואר 2018 יצאה לדרך רפורמה בתנאי ההעסקה של עובדי התמך, אחרי יותר מחמש שנות מאבק בגין שכרם הנמוך. במסגרת הרפורמה נקלטו מאות העובדים לשירות המדינה והוכרז מודל שכר חדש, המבוסס על שכר פקידי המדינה בישראל, אלא שבמהרה התגלו ליקויים רבים במודל החדש. בחודש מאי 2018 אף הכריזה ההסתדרות על סכסוך עבודה.

רון קורמוס, יו"ר ועד עובדי אית"ן, בירך על ההחלטה ואמר כי "אנחנו משפרים היום את הרפורמה באופן שיבטיח קיום בכבוד לכל עובדי התמך הדיפלומטיים. חשוב לזכור שגם כעת התוצאה אינה מושלמת ובעתיד יידרשו עדכונים ותוספות - ובדיוק מסיבה זו היה חשוב לחתום על הסכם קיבוצי. אנו מבקשים להודות להסתדרות על הליווי המסור וכן למשרד האוצר ולנציבות שירות המדינה על הקשב והנכונות לתקן".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו